maanantai 12. elokuuta 2013

Kylpyhuoneen facelift

Viimeiset puoli vuotta allekirjoittaneen valokuvaus on käsittänyt satunnaisten Instagram-tasoisten kuvien räpsimisen ja niiden näppäilyn sosiaaliseen mediaan. Nopeaa, yksinkertaista ja helppoa. Etenkään Instagramin puolella ei tarvitse ottaa paineita laadusta, kun on oikein lupa huonontaa jo ennestään surkealaatuisia puhelinkuvia. Puolen vuoden aikana olen siis onnistunut alittamaan itseni menemällä sieltä, mistä aita on matalin, ja tarttunut toistuvasti puhelimeen oikean kameran sijasta. Nyt pitäisi hypätä takaisin satulaan ja saada kuvaamisesta uudelleen kiinni. Ja tällä kertaa kuvaamisella ei nyt viitata pikselisylttyisten kuvahirvitysten napsimiseen ja niiden huonontamiseen entisestään, vaan siihen oikeaoppiseen ja opettavaiseen valokuvaamiseen, jossa tarkoituksena on tehdä muutakin kuin painaa laukaisinta ja jakaa kuva kavereiden kesken. Jos siis Instagram on nopea, yksinkertainen ja helppo, kutsuisin tätä jälkimmäistä hitaaksi, monimutkaiseksi ja vaikeaksi. Just the way I hate it. Äh!

Järjestelmäkamera on siis tällä hetkellä pelkkä kaapissa majaileva mörkö. Vähintäänkin yhtä suurena mörkönä olen nähnyt tähän saakka huomiotta jätetyn palan kotiamme. Kuluneen vuoden aikana olen ollut yksinkertaisesti intopiukeana siitä, että vihdoin olemme päässeet pureutumaan viimeisimpään suureen epäkohtaan, "jota voitaisiin alkaa remontoida vaikkapa kymmenen vuoden sisällä". No eipä varmaan kenellekään tullut yllätyksenä, että nuo puheeni kymmenestä vuodesta tarkoittikin muutamaa kuukautta. Saunaremontti alkoi siis jo pääsiäisen kynnyksellä, koki aikataulullisesti monet takaiskut vanhalle talolle tyypillisten ongelmien ilmetessä ja lopulta seisahtui kokonaan, kun allekirjoittanut sai hirveän hingun uudistaa saunan sijasta kylppäriä. Nyt saunassa on vallinnut keskeneräinen kaaos jo useamman kuukauden kaiken energian ja innon kohdistuessa kylpyhuoneen kasvojenkohotukseen. Maalisuti ja lompakko ovat saaneet kyytiä, kun aivan kaikki niitä pahamaineisia laattoja lukuun ottamatta on pistetty uusiksi. Poikaystävänihän puhuin tähän leikkiin ympäri väittämällä, että tällä tavoin vessan siivoaminen helpottuu radikaalisti. Ehkä pieni emävale, mutta toisaalta kaikki ratkaisut tehtiin kyllä siivouksen helppoutta silmälläpitäen. Ja voi herramunjee, miten terapeuttista onkaan ollut työntää sauna-ahdistus hetkeksi syrjään, ja keskittyä johonkin aivan muuhun!

Ja koska kynnykseni tarttua järjestelmäkameraan on verrattavissa korkeutensa puolesta Jaakon kasvattamaan pavunvarteen, päätin jälleen kerran ylittää aidan sen matalimmasta kohdasta, ja paljastaa kylpyhuonesuunnitelmia tuotekuvakollaasin kautta...


Niin ja ne hääsäästöt? Ne kulutettiin aikapäiviä sitten. Kyllä tälle neidille näyttää olevan tärkeämpää hipiää hellivä sadesuihku tai helposti siivottava vessanpönttö, kuin yhdetkään häät, hah.

PS. Tsemppiä kaikille lomalta palaaville! Tämä neiti starttasi jo neljännen työviikon, eikä vieläkään eroahdistus kesälomasta tunnu helpottavan. Mutta olkaamme huoletta, enää 11 kuukautta seuraavaan kesälomaan! Jee?

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää suunnitelmat! Mikä tuo sadesuihku on merkiltään ja nimeltään? Itse samanlaista etsin ja tuo olisi näkönsä puolesta ihana! Onkohan hinta budjetissa on aivan eri asia!
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule nyt saa Ellen hyviä uutisia; tämä sadesuihku oli varmasti yksi markkinoiden edullisimpia sadesuihkuja! Valmistaja on Grana ja malli Saga. Prismassa tämä näytti olevan edullisimmillaan, vaivaiset 199 euroa. Hetken suihkua silmäillessäni ja hintalapun huomatessani ihmettelin, puuttuuko hinnasta yksi numero :D Hintaansa nähden on ollut varsin pätevä suihku, mutta tarkempaa arvostelua on mahdoton tehdä, koska tämä sadesuihku on meille ensimmäistä laatuaan. Ihana se kuitenkin on! :)

   Poista
 2. Kaverini kodissa on tuo aivan sama sadesuihku ja se on todella surkea! Edullinen hinta kertoo todella paljon laadusta ja tässä tapauksessa kun kyseessä on päivittäin käytettävä tuote, en säästäisi laadussa. Suosittelen Hans Grohea, Orasta tai Svedbergsin suihkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, että väkisinkin jossain täytyy olla eroa tai puutetta, jos tuotetta myydään pilkkahinnalla muihin vastaaviin tuotteisiin nähden. Suihkua ostettaessa rahallinen panostus oli vähäinen ja sen myötä odotuksetkin melko matalalla, mutta edelleen jaksan olla ostokseeni tyytyväinen. Ehkä en siis osaa tunnistaa laatua juurikaan siitä syystä, että itselläni ei ole mitään vertailukohtaa muihin sadesuihkuihin. Siksipä kuulisin mielelläni, millä tavalla nämä muiden merkkien sadesuihkut ovat mielestäsi parempia?

   Poista
 3. Hei!

  Ihanaa, että bloggaat taas! :) Oli oikeasti ikävä.

  Meillä on muuten kaksi noita samanlaisia sadesuihkuja, ja en kyllä käsitä mikä niissä on surkeaa. Ainakin meillä ovat toimineet hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos suihku vinkistä!!!! Ja koko blogista!! Luin miehellekin ääneen kun olit taas niin hauskasti kirjoittanut :D

  VastaaPoista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...