sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Blogi joka ei koskaan päivittynyt

Lähes jokainen bloggaaja varmasti tietää sen tunteen, kun koko touhusta katoaa hetkellisesti kipinä. Siinä epäilyksen hetkellä miettii perinpohjaisesti sitä, miksi kirjoittaa, mistä kirjoittaa ja ketä loppupeleissä edes kiinnostaa, jos ei edes kirjoittajaa itseäänkään. Eräs viisas ihminen sanoikin, että pitkä postaustauko voi tuoda todellisen stopparin luovaan tekemiseen, kirjoittamiseen. Mitä pidempi aika edellisestä postauksesta on, sitä suurempi kynnys nousee postata uudelleen. Tämän väitteen minäkin allekirjoitan.

Työt, kuntoilu ja säästäminen. Siinä elämäni pyhä kolminaisuus joka on osaltaan vaikuttanut tämän tilanteen syntyyn. Ja silloin kun sellainen ihme tapahtuukin, että allekirjoittaneelta löytyy vapaa-aikaa, käytetään sen lähinnä itse remontointiin tai sen suunnitteluun, rautakaupoissa ravaamiseen, budjettien laadintaan ja seurantaan tai kaikista onnekkaimmassa tapauksessa elokuvien katseluun kainalopaikalta. Mitä siis voi löytää sisustushenkisestä blogista, jonka kirjoittaja kärsii puutostilasta niin rahallisesti kuin ajallisestikin? No täyden radiohiljaisuuden, tietenkin.

Mitä puolessa vuodessa on sitten ennättänyt tapahtua? Jotakuta toista voisi turhauttaa ajatus mahduttaa puolen vuoden kuulumiset yhteen postaukseen. Ei minua vain, sillä takaan, että voin tiivistää kuulumiseni yhteen kappaleeseen, kokeillaanko vaikka?

Puoleen vuoteen on mahtunut elämäntaparemontin osalta päälle kaksikymmentä karistettua kiloa sekä pientä huvittuneisuutta siitä, että Golden Cap oli tarjoamassa blogin kautta ilmaisia siiderinäytteitä. Eihän siinä mitään, mutta kun blogin viimeisin postaus käsitteli juurikin elämäntaparemonttia, niin krhm. Töiden puolesta mukaan on astunut ylennys maustettuna kaksinkertaistuneella työmäärällä, ja iloisena bonuksena olen päässyt ottamaan toistuvasti tuntumaa ennen niin absurdista käsitteestä nimeltä työstressi. Remontin saralla olen saanut hajota useamman kerran ai-että-kun-on-kiva-asua-vanhassa-talossa-joka-on-täynnä-yllätyksiä -fiiliksiin muun muassa repiessä saunaa seiniä ja lattiaa myöden paljaaksi. Se kolmen nyrkin mentävä reikä lattiassa oli muuten vain piste i:n päälle. Samaan syssyyn on mennyt ja menossa edelleen täysi kylppärin päivitys laattoja lukuun ottamatta. Yllättävän pian epämieluisat laatat alkoivat sittenkin tuntua ihan mukiin meneviltä, kun oli päässyt todistamaan piikkaamisen tuskaa saunan lattiaa käsin takoessa. Ihan hyvät laatat siis ovat, vaihtoon menevät vasta tasan siinä vaiheessa kun tippuvat seiniltä ihan itsekseen. Ja viimeisimpänä ja taatusti myöskin vähäisimpänä sisustusasiat, joiden eteen en ole tehnyt sitten niin yhtään mitään. Tai hankinhan minä makuuhuoneeseen uuden vaatekaapin sou läst siisön korkeakiiltovalkoisena ja ruokapöydän ääreen uudet tuolit edellisten sukkahousuja sabotoivien banaaninlehtikuituisten tilalle. Niin ja sitten oli se yksi lyhty, jolle en uskonut ostohetkellä löytäväni paikkaa, mutta jonka halusin silti. Nyt se on kuukauden päivät pyörinyt talon jokaisessa nurkassa, eikä paikkaa ole edelleenkään löytynyt. Lisäksi Terassi-lehdestä pyydettiin lupaa paviljonkikuvan julkaisuun, jonka seurauksena kuukautta myöhemmin se löytyikin lehdestä kärpäsen kakan kokoisena tyyliin osiosta "lukijan lähettämä kuva". Hienoa. Makuuhuonekin eksyi vähän kuin vahingossa Ikean Oikea koti -kuvastoon, minä kun havittelin vain sitä tuhannen euron rahapalkintoa, joka ei koskaan kohdalleni osunutkaan.

Siinäpä se kokonaisuudessaan. Kaikki kateus siis niille, jotka ennättivät tässä ajassa tutustua uusiin ihmisiin, matkustaa ympäri maailmaa, kokea hieman extremeä ja saavuttaa jotain suurta. Minun extremeni käsitti moottoritiellä ajamisen matkalla Ikeaan, ja suurin saavutukseni oli selvitä ostoksistani Ikeassa ainoastaan kolmella neljän tunnin käyntikerralla. Että ottaako blogi vielä tuulta purjeisiinsa? En tiedä. Ehkä alan uskotella itselleni, että kaikkia esimerkiksi kiinnostaa tietää, millaisen vessanpöntön kylppäriin valkkasimme, ja millaiset käyttökokemukset onnistuimme siitä kartuttamaan. Tai ehkäpä yleisön hurmaa tarinat siitä, kuinka allekirjoittanut ei vuosia kestäneen remontin jälkeenkään kykene muistamaan, kumpaan suuntaan jumittunutta ruuvia pitää kääntää sitä löysätäkseen.

19 kommenttia:

 1. No noihan kuullostaa kuitenkin aika kiinnostavilta tarinoilta! ;)
  Mulla tulee blogi tauon aikana aina sellainen olo että tekstiä syntyy "päässä" ja jossain kohtaa ne on pakko päästä kirjoittamaan... tiedä sitten ketä ne kiinnostaa!
  Sun blogia on kuitenkin ollut kiva seurailla että toivottavasti vielä kirjoittelet kun fiilistä löytyy, ressiähän tällaisista ei kannata ottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan löysin rantein, muuten koko touhusta menee maku! :)

   Poista
 2. Miusta on ainakin kiva kuulla siusta pitkästä aikaa! Ja onhan siun puoleen vuoteen mahtunut VAIKKA MITÄ! Onnea elämäntaparemontin saavutuksesta ja ylennyksestä. Laajennat skaalaa nyt pelkästä sisustusblogista elämäntapablogiin ja täällä mie ainakin pysyn, joskus oon lueskellut vanhojakin postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, aihepiirin laajentaminen tuntuu vaikealta. Ei elämässäni tapahdu mitään niin jännää, että osaisin raportoida siitä tänne asti! :D

   Poista
 3. Ihana kun tulit takaisin :). Olenkin kaipaillut ja koska kärsin samaisesta asiasta niin ymmärrän sinua. Tauko venähti vielä pidemmäksi itselläni, mutta aina ei vain aika ja resurssit riitä kaikkeen. Tervetuloa ja toivottavasti kuulemme sinusta jatkossakin <3. Ja onnea kovasti elämäntapamuutoksesta. Itse valmistun Personal Traineriksi lokakuun lopulla ja todellakin tiedän mitä olet itsesi eteen tehnyt. Nauti tästä hetkestä ja siitä tunteesta mikä sinulla nyt on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :) <3 Valtavat onnittelut sinullekin valmistumisen johdosta! Neuvot ja vinkit ovat sitten aina tervetulleita, köh köh! ;)

   Poista
 4. Täällä ainakin yksi lukija joka ilahtui kovasti kun huomasi blogin päivittyneen! Eli älä heitä kirvestä kokonaan kaivoon...luetaab vaikka sitten niitä vessanpöntöjuttuja ;) Ja MAHTAVA saavutus tuo sinun elämäntaparemonttisi tulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Yritän välttää vessanpönttöjuttuja viimeiseen saakka, mutta mikäli muuta en keksi, niin niitä sitten ;D

   Poista
 5. Ajattelin juuri samoin kuin tuo anonyymi tuossa, pikaisesti tulin kurkistamaan uutta päivitystä.
  ONNEA upeasta elämäntaparempasta!

  VastaaPoista
 6. Onnea hienosti sujuneesta elämäntaparempasta! Kohtahan sun pitää vaihtaa blogin nimeä :) Mukavaa kun tulit takaisin, uusia päivityksiä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö sinä olet tikku! No ei vaan, kerran tuhti, aina tuhti ;)

   Poista
 7. Welcome back <3 monesti käynytkin täällä kurkkimassa, josko olisit käynyt meitä moikkaamassa. Kiva kuulla, että siellä ollaan kunnossa. Onnea upeasta saavutuksesta, parikymmentäkiloa pois on hurja muutos :)

  Laitahan kuvia päivittyneestä kodin & itsesti ilmeestä ;) niitä odotelleen mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks darling! <3 Vaikka bannerista voisi erehtyä luulemaan toisin, en halua olla blogissa esillä pärstäkertoimen kanssa. Onneksi en ole tuosta ylimuokatusta kuvasta juurikaan tunnistettavissa. Kodista ja sen nurkista taidan napsia heti kuvia, kunhan vain jaksan napata kameran käsiini! :)

   Poista
 8. Tajusin juuri viimeviikolla, että blogisi on ollut untenmailla. Miksi en aiemmin ollut sitä huomannut? Koska omakin blogi on ollut jo melkoisen tovin unilla...enkä tiedä kuinka kauan mahtaakaan vielä uinua...mutta kiva, kun olet heräilemässä jälleen :) ja onnittelut hienosta kevennyksestä omassa olemuksessasi...täälläkin on ollut samanmoiset kuviot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan tämmöiset blogin kauneusunet vähän venähätää kaavailtua pidemmäksi, mutta hälläpä väliä. Mitäs sillä stressaamaan, tehdään niin kuin itselle luontevimmalta tuntuu! Ja isosti tsemppiä sinne samoihin kuvioihin! :)

   Poista
 9. Kiva ettet oo kokonaan häipyny, toivottavasti kirjotat myös jatkossa :) Sulla on kyllä sana hallussa :) Ja on onnea mahtavasta elämäntaparempasta! :)

  VastaaPoista
 10. Luin tämän sinun kirjoituksesi ja sait minusta heti lukijan. Noinhan se just arjessa menee, niinkuin kirjoitit.... Elämää kun tulee väliin, niin siinä bloggaamiset vain jäävät taustalle, mutta tätähän voi aina jatkaa siitä mihin viimeksi jäi tai mihin väliaikana on tullut :D

  VastaaPoista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...