lauantai 8. joulukuuta 2012

Vaihtoehtoinen joulukuusi

"Ensi vuonna lupaan ostaa suuremman ja kauniimman valkoisen kuusen, jossa on myös hopeisia havuja. Tuo miniatyyrijoulukuusi aiheuttaa vain huvitusta nurkassa pönöttäessään. Onneksi olohuoneemme on pieni, joten se kompensoi kuusen pienuutta. Toiveajattelua, ehkäpä"

Näin kirjoitin viime vuonna. Tuolloin joulukuusen pystyttäminen oli varsin hilpeämielistä puuhaa, kun lääniä oli tarjolla. Käynnissä olleen remontin ansiosta nurkista löytyi enintään sahanpurua ja enkelintossuja. Tilavaraa oli siis siinä määrin, että kuuselle sai oikein arpoa paikkaa useiden eri mahdollisuuksien joukosta. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen. Enää en ensinnäkään halua valkoista kuusta, en hopeisilla havuilla enkä ilman. Toisekseen viime joulusta poiketen olohuoneestamme löytyy viimein sohvakin (mitä ylellistä luksusta!), joten tulitikkurasiaolohuoneen vapaat nurkat ovat hieman kortilla. Keittiön nurkassa olisi kuuselle kyllä tilaa, mutta ajatus tavanomaisesta kuusesta ei vain hotsita, ei tänä vuonna. En kaipaa aitoa kuusta, enkä sen havuja paimentolaismattooni soluttautuneena. Ajatus järkälemäisestä läjästä tekokuusen muovimaisuuttakaan ei aiheuttanut riemunkiljahduksia allekirjoittaneessa. Ehkä jotain hivenen koruttomampaa ja huomaamattomampaa, mutta silti perinteikästä ja jouluista? Voi kyllä! Meidän versio pöytäjoulukuusesta rakentui itsenäisyyspäivän aattona, ja vahvasti epäilen, että samanlainen vaihtoehtoiskuusi löytää tiensä kotiimme ensi joulunakin, sen verran tykätty on.12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis on tuo vaihtoehtoinenkin kuusi, kauniit nuo koristeet ja kynttilänjalat.

  Tuossa itekkin mietiskelin, että otetaanko kuusta vai ei. Haaveilin ensiksi valkoisesta tekokuusesta, mutta toisaalta aito toisi ihan eri tunnelmaa. Sitten taas se paikka on hiukka mysteeri. Vessa taitaa olla ainot paikka missä oli hiukka ylimäärästä tilaa :D sinne se ei ehkä kuitenkaan sovi...

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vessa olis justiinsa jees paikka kuuselle, haha? :D

   Itse alan ehkä olla vähän siinä iässä (vai liekö tämä muille edes ikäkysymys?!), että joko se on aito kuusi, tai ei kuusta ollenkaan. Ja ehkä se kuusi tulee väkisinkin taloon sitten, kun on sitä jälkikasvua. Siispä nautitaan kuusettomista jouluista vielä kun voidaan! ;)

   Rutistuksia alkaneeseen viikkoon!

   Poista
 2. Kuusi jää meilläkin tänä vuonna tilanpuutteen vuoksi hakematta, mutta ehkä jokin oksa lasipurkkiin..
  Kauniita jouluisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksat ja kuusenpallot ovat myös niin kaunis korvike kuuselle! Ja mitäpä sitä kuusta hankkimaan, jos ei tilaa tai intressejä moiselle löydy. Ensi vuonna tosin harkitsen kuusen pystyttämistä pihalle, eipähän varisevat havutkaan haittaisi niin yhtään mitään. :)

   Poista
 3. Vau, upean näköistä! <3

  Ihanaa joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos naana! <3

   Mitä lämpöisintä joulunodotusta myös teidän kasvaneelle perheelle! :)

   Poista
 4. Todella, todella kaunista! Oikein ihana vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi juu, me tykätään kovasti myös! Meinaa vain ruokaillessa tulla hieman ahdasta... :D

   Poista
 5. Kauniita kynttilöitä, koristeita ja kynttilänjalkoja. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ihanaa joulun odotusta sinnekin! :)

   Poista
 6. Todella hyvän näköinen noinkin, ja kauniit kuvat!
  kyllä mäkin teen jonkun ihan muun ratkaisun kuin se perinteinen vihreä 2 metrnen, heti kun lapset ei oo niin pieniä että sen vaativat. :)
  oikein tyylikäs!
  mukavaa joulun odotusta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varsin passeli kuusi on hän! :) Eihän sitä aina tarvitse kulkea orjallisesti yleisten perinteiden mukaan, etenkään kun lapset tai muut syyt eivät moiseen pakota. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, millainen on neidon vaihtoehtoinen kuusi! :)

   Lämpöiset jouluhalit! <3

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...