maanantai 3. joulukuuta 2012

Lande!

Koen olevani kaupunkilaistyttö, enkä nyt tarkoita mitään pinnan alle kätkettyä ikuista shoppailijasielua, jonka sydän halajaa isoon omenaan. Tarkoitan aitoa ja paljasjalkaista kaupunkilaistyttöä, joka ihan oikeasti asuu keskellä kaupungin vilskettä ja ajoittain hektistäkin ympäristöä, vain kivenheiton päässä ydinkeskustasta. Näkemys kaupunkilaisuudesta on kuitenkin ottanut osumaa, kun olen jakanut likimain puolet elämästäni ystävän kanssa, joka on asunut joko pääkaupunkiseudun lähettyvillä tai itse pääkaupungissa. Kai siitä on jo tullut jonkinlainen vakioheitto. Lande. Bönde. Perähikiä. Käpy. Mitä näitä nyt on. Nyt tätä ilosanomaa julistaa ystäväni lisäksi keittiömme patakinnaskin, siispä tervetuloa landelle!PS. Kuvausinspiraationi on tyystin kateissa. Pimenevät illat asettavat omat haasteensa muutenkin kinkkisiin kuvaustilanteisiin, jotka ovat edelleen suurta opettelua tälle ihmisreppanalle. Myöhäisillan pimeinä tunteina räpsityt kuvat ovat joko sysipimeitä taikka ylivalottuneita. Kurjuutta. Ja vaikka lunta vihaankin yli kaiken, odotan sen tuomaa valoisuutta kovasti. Lisäksi toivon hartaasti tilaamani valovoimaisemman (f/1.8) objektiivin tuovan helpotusta kuvaamiseen, ja madaltavan kynnystä tarttua kameraan. Toisaalta samalla saa heittää hyvästit suurille syväterävyysalueille. Siispä kevätaurinkoa odotellessa.

6 kommenttia:

 1. Mälsää tosiaan tämä synkkyys. Minulta kuvausvalon puute on vienyt ihan koko blogi-inspiksen, koska suuri osa tätä harrastusta on kuitenkin se kuvaaminen ja kuten sanoit, nyt ei kuvista meinaa saada hyviä sitten millään vaikka kalustokin olisi kohtuullinen. Päivänvalo kun on aina paras valo :/

  Mutta kiva tuo lande-juttu, mikä se sitten ikinä onkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Hirveän kohisevia kuvia ei haluaisi tarjoilla, mutta ei myöskään kuvattomia postauksia. Haastava vuodenaika on vienyt bloggausinspiraation myös allekirjoittaneelta :/ Pitäisi kai hankkia se ulkoinen salama, sillähän asiat korjaantuisivat..

   Ja tosiaan patakintaasta on kyse, vallan hulvaton sellainen onkin! :)

   Poista
 2. Sama juttu täällä! ei oo kovasti ollut motivaatiota viime aikoina blogin suhteen, kun kuvien ottaminen onnistuu arkena vasta itapäivästä ja silloin on jo niin pimeää ettei kuvat oo parasta mahdollista laatua.

  Avokki tosin järkkäs mulle yllärinä uuden kameran eilen, eli hiukka parempia kuvatuksia saan ku aiemmin :D Hankalaa kuitenkin..

  Ihana tuo lande jutska, onko se kinnas vai keittiöpyyhe?

  Viikon jatkoja sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalusta olisi tämän pimeyden keskellä ihan ehdoton, mutta oon niin laiska kaivamaan moista hökötystä kaapista. Aina yritän ottaa kuvia pitkillä valotusajoilla, ja kuvat on sitten kauniin tärähtäneitä. Plääh! Ihan mälsää!

   Kiva avokki, millasen kameran sait käsiisi?

   Kyseessä on Pylsy Designin patakinnas, eikös olekin söppänä? :)

   Ihanaista viikonloppua! <3

   Poista
 3. ;D <3<3 AI LAV JUU! Kinnas on superi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI LAV JUU TUU (..with all my boobs, i would say heart, but my boobs are bigger, vai miten se nyt meni)! :D

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...