sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulun vakiokaksikko

Näin joulun alla on jännä huomata, kuinka rajallisesti perinteitä onkaan tullut kartutettua. Aiemmin jouluni on tarkoittanut joulun viettämistä vanhempieni tavalla. Tämä on vasta toinen joulu, kun olen keskittynyt rakentamaan joulua omilla ehdoilla. Siksipä tämän talorötiskön joulu saattaa näyttää ulkopuolisen silmin vaillinaiselta ja pelkistetyltä, mutta meille nämä joulut ovat olleet varsin rikastuttava tapahtuma: onnistuneita kokeiluja ja hylkyyn menneitä yrityksiä, uusia oivalluksia ja orastavia perinteitä, vuosi vuodelta vakiintuvampi ajatus siitä, millainen on oma joulumme. Meidänlaisen joulun rakentaminen on tuntunut äärimmäisen hyvältä, ja tällä hetkellä se onkin tärkein asia koko joulussa. Rehellisyyden nimissä en voi kuitenkaan vähätellä olohuoneen ikkunan alle pinotun lahjavuoren houkuttelevuutta, melkein alkaa lapsettaa sitä katsoessa.Tänä vuonna jouluperinteitä on vahvistamassa viime vuonna poikaystävältä nimipäivälahjaksi saatu talvitipunen, jonka tärkeys on päässyt yllättämään itseni aivan totaalisesti. Sehän on vain pelkkä kaupasta ostettu tipu. Mutta kun se on tipu, jolla on kudotut nutut ja rusetit, vallan herttaiset pyrstösulat ja sympaattinen katse, joka herättää vain lämpöisiä ajatuksia. Niin valloittava herrasmies, että ansaitsi nimenkin; Simo. Tärkeä siipiveikko siis, syystä tai syyttä. Simon pitäessä huolta olohuoneen joulutunnelmasta, koristaa keittiötä jo lähes vuosikymmen sitten hankittu olkipossu. Vuosien saatossa rusetti on ennättänyt vaihtua viininpunaisesta mustaan, mutta sama ilahduttava possu vuodesta toiseen. Tällä hetkellä nämä kaksi muodostavat joulumme muuttumattoman vakiokaksikon, ehkä tämän joulun jälkeen kaksikko saa seurakseen kolmannenkin vakion?

Näiden sanojen ja kuvien myötä huonon tuurin tyyssija hiljenee viettämään joulua ja sen asujat toivottavat valtaisan lihavaa joulua aivan jokaiselle! Muistakaa ahtaa itsenne täyteen herkkuja, etten ole ainoa joulun tienoilla paisuva ihmispallo.

12 kommenttia:

 1. Nautinnollista joulun aikaa kaimaseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja rentouttavaa vuodenvaihdetta toiselle kaimalle <3

   Poista
 2. Kerrassaan ihania kuvia , Oikein ihanaa joulua ♥

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ja sinne puolestaan kasapäin onnea ja menestystä alkavalle vuodelle! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olipas ihana kuulla, kiitos, Laura! :)

   Poista
 5. Jotenkin harhaudun tänne blogiin ja lukijahan musta tuli! Aivan ihastuttava blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduttavaa, että harhailit tiesi tänne! Tervetuloa joukkoon, ja mitä kaunein kiitos Sinulle!

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...