keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tasan kaksi kuukautta

Tasan kaksi kuukautta jouluun. Vatsanpohjan kutkuttelu ja malttamaton mieli ovat joka päivä vahvasti läsnä tehden verkkaisesta arjen kulusta tietyllä tapaa taianomaista ja erityislaatuista. Joulufiilistelyn ja joulujännityksen haluaisi päästää jo valloilleen. Työpäivät viettäisin kernaasti tonttulakki päässä, ja ruokatauot käyttäisin jouluaiheisten keskusteluiden synnyttämiseen, mutta moni anti-jouluihminen voisi olla moista tonttuilua vastaan. Siispä kihisen innosta pinnan alla. Repsahduksen sattuessa kestän lähimpien työkavereiden toivottomat huokaukset, kun lapsenmielinen ilakointini lähestyvästä joulusta saa ei-niin-suopean vastaanoton. "No ei se nyt VIELÄ ole!!", sanovat mokomat. Onpahan. On jos minulta kysytään. Joulu on aivan nurkan takana.

Mutta koska tonttulakkiin pukeutuminen kaksi kuukautta ennen joulua kielii jotakuinkin järjenköyhyydestä, taidan pinnistellä jouluvouhotukseni kanssa ensimmäiseen adventtiin saakka. Tässä väkinäistä aasinsiltaa joulusta sisustamiseen rakentaessani voin keskittyä vaikkapa iloitsemaan siitä, että makuuhuoneemme kattoa koristaa viimein kauan kaivattu valaisin. Enää sänkyä tai sängyn alle kierinyttä huulirasvapuikkoa ei tarvitse etsiä kännykänvalossa, saati pelkän hämäränäön varassa. Makuuhuoneella kun oli pitkähkö historia valaisimettomana, sillä kääpiöille suunniteltu huonekorkeus yhdistettynä kieroon kattoon tarjosivat melko mielenkiintoisen haasteen sopivan valaisimen löytämiselle, etenkin kun kyseessä oli kaltaiseni plafondivihaaja. Netin syövereistä löysin kuitenkin sopivan kandidaatin, ja siinä hän nyt on valaisemassa makuuhuonetta ekologisesti huikealla 120 watin teholla. Vapaana roikkuvat kristallit antavat anteeksi katon muutaman asteen kierouden ja rikkovat samalla ennakkoluuloni plafondeja kohtaan. Valaisinhan on oikeastaan kuin koru katossa. Katossa, joka on täynnä kolkkoja avosaumoja. TälleKIN asialle on ehdottomasti tehtävä jotain. Ehkä paneudun siihen keväällä, kun typerä syksy ja pimeys ei ole enää verottamassa energiaani.9 kommenttia:

 1. 1. adventti on muuten tänä vuonna muistaakseni niinkin myöhään kuin vasta 2.12. Ei kai myö niin kauas ootella?.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, pitääköhän tässä nyt alkaa syömään sanojaan! Kuka joulukuun puolelle muka jaksaa odottaa, ei me ainakaan?! ;D

   Poista
 2. Ihan nätistihän se näyttäis istuvan, vaikka kuvat onkin suht läheltä kuvattu! :) Mulla ei ole ennakkoasenteita plafondeja kohtaan, oon aina tunkenut plafondin keittiöön ja eteiseen, mutta mä en kyllä ole yhtään tuttu kristallivalaisimien kanssa. Jotenkin yhdistän ne aina mummin 90-luvun järkyttävään kattokruunuun. :D Mutta tää teidän näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hirmuisen nätti. Niin nätti, että irvistelevät avosaumat pistää silmään entistä enemmän. Tosi kiva juttu siis (not)! Yhtään kauempaa ei kärsinyt kuvata, koska muuten huoneen kaoottisuus olisi näkynyt kuvissa, ja sitähän emme missään nimessä tahdo. Pidetään yllä mielikuvaa siististä ja hyvin organisoidusta kodista :DD

   Poista
 3. Hei mistä löysit tän ihanan valaisimen? Se on just sellanen minkä haluisin mun matalan (ja hieman vinon) makkarin kattoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helei! Kyseinen LampGustafin Cosmos on ostettu Anttilasta, ja näyttää löytyvän myös netin puolelta. Ostahan omasi nopeasti, sillä alennus on voimassa vain tämän kuun loppuun :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Nyt on uusi ihana valaisin matkalla kotiin. :)

   Poista
 4. Moi, haluaisin kysyä tuosta lampusta että ovatko nuo kristallit ihan kristallia tai sellaisia lasisia ettei ole mitään muovisen/"lelun" oloisia? :) kiitti jos vastaat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mitä nyt ostaessani asiaa tutkailin, oli koristeista maininta kristalli ja akryyli. Vähän veikkaisin, että suuret pallot (ainakin painonsa puolesta) ovat kristalleja, ja pienet akryylia. Kattoon ripustettuna valaisin näyttää mielettömän upealta, eikä ainakaan säihkeensä puolesta näytä piiruakaan lelulta! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...