torstai 16. elokuuta 2012

Uutta kattoon

Olen miettinyt monta kertaa, miltä kotimme näyttäisi, jos alottaisin remontoimaan sitä uudelleen nyt, kun maalaisromanttisuus, übervalkoisuus ja muu lässynlää on väistynyt pois himotuimpien listalta. Vaikea sanoa. Tällä hetkellä minua kun viehättää moderni sisustus ja suuret kontrastit väreissä ja materiaaleissa. Lähtisinkö kuitenkaan toteuttamaan visiotani modernista, hieman industrial-henkisestä sisustuksesta tässä rintamamiestaloon, jonka seinät ovat täynnä avosaumoja ja joka nurkka kierossa? Doubt that. Päätyisinkö edelleen valitsemaan samat pintamateriaalit? Hyvin todennäköisesti en, mutta siitäkään huolimatta en näin jälkikäteen lähtisi muuttamaan niistä yhtäkään. On ollut hirvittävän hauska miettiä, kuinka tuoda tämän kaiken romantiikan ja valkoisuuden keskelle selkeälinjaisuutta ja kontrasteja niin, että se kaikki vieläpä toimisi yhdessä.


Nyt kun ylitsepursuavaa romantiikkaa haluttiin lähteä karsimaan, oli ensimmäinen siirto heittää hyvästit olohuoneen katosta roikkuneelle kattokruunulle. Tilalle tulla tupsahti yksinkertainen metallivalaisin, josta löytyy - yllätys yllätys - tekstiä! Vaikka romantiikkahömppä pursuaakin jo korvista ulos, voin luvata, ettei tekstihulluudelleni ole tulossa stoppia kuuna päivänä. Voi kun olisikin. Tekstiä tai ei, parasta tässä muutoksessa on kuitenkin se, että kahdeksan hehkulampun epäekologinen hirvitys muuttui juuri yhden energiasäästölampun valaisimeksi. Enää emme siis tyhjennä olohuoneen valaisimella koko Kokkolan sähkölaitosta. Haha.

Tämän kaiken keskellä voisin vain todeta, että romantiikan rakastaja on selvästi alkanut hamuamaan ympärilleen selkeitä ja simppeleitä asioita. Liekö tämä syynä, että mielessä siintää useampikin design-hankinta erityisesti Kartellilta. Siispä pian pääsen sairastuttamaan lompakkoni anoreksiaan.

11 kommenttia:

 1. Itsekkin mietin välillä paljon modernimpaa ja selkeämpää linjaa,mutta silti nyt tykkään tästä,joten mennään näin:)..sitten joskus kun on rahaa voi laittaa uusiksi huonekalut ja kaikki ;)! Tuo valaisin on ihana, onko ellokselta?? Jossain olen nähnyt tuon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontin jälkeen tungin kodin täyteen väliaikaisratkaisuja. Osa niistä tuli näemmä ihan vahingossa jäädäkseen. Nyt kuitenkin muuntelen kotia pikkuhiljaa siihen oikeaan, lopullisempaan suuntaan. Saa nähdä, miltä koti näyttää vuosien päästä, jännittävää! :)

   Sekä lattia-, että kattovalaisin on tosiaan Ellokselta hankittuja. Kattovalaisimen tilasin ihan vain testimielessä, mutta ihastuinkin siihen niin palavasti, että nakitin heti miehen ripustamaan sen kattoon ♥

   Poista
  2. Kotihan muuntuu käyttäjiensä näköisiksi pikkuhiljaa :). Tuo valaisin on kyllä kaunis ja tuo teksti näkyy kivasti sieltä sisää!

   Poista
 2. Nättiä näinkin!
  Kiva pieni yksityiskohta on se, että laittaa maton vinoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkäilen kyllä hirrrmusti enemmän! :)
   Eihän tuota kaikkea jaksa linjassa pitää, täytyyhän sitä maton olla kierossa, ettei seinien tarvi järkyttää vatupassia yksinään ;D

   Poista
 3. Onpa houkuttelevan näköistä! Sinulla on hyvä maku -oli sitten romanttista tai modernia vaihetta menossa, niin lopputulosta on mukava katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, voi kiitos kovasti, olipas mukavaa kuultavaa! :)

   Poista
 4. Ah, onpa sinulla kaunis koti Janika! Lamppu on ihana yksityiskohta. Älä karsi maalaisromanttisuutta liikaa, näyttää niin ihanalta. :)

  Klik. Minusta tuli lukijasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuna, nieinda! Ei huolta, että maalaisromantiikkaa lähdettäisiin liian surutta karsimaan, ehei toki. Pieni pilkahdus kyseistä tyyliä sopii vanhaan taloon kuin nenu päähän, joten suurin osa tästä kaikesta on tullut ihan jäädäkseen. Pitää kuitenkin hieman rajoittaa, sillä täällä todellakin podetaan romantiikkaähkyä! :)

   Ja uudet lukijat otetaan vastaan lämpöisin halauksin, joten hali hali! :) ♥

   Poista
 5. Hui, voiko valkoiseen romantiikkaan kyllästyä!! *kauhistus* Kaunista teillä kyllä on, modernit lisät käyvät hyvin vanhojen juttujen mausteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! ;DD Modernit lisät ja mustat tehosteet tuovat kyllä kivaa ilmettä pliisun romantiikan keskelle. Kunnon sekamelska siis kyseessä! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...