maanantai 16. heinäkuuta 2012

Uutta olohuoneen lattialle

Tämän talon kanssa leikittely on käynyt kukkarolleni kalliiksi. Virhehankintojen myötä olen päässyt kerran jos toisenkin todistamaan, kuinka verhot, valaisimet ja matot aiheuttavat minulle kaikista eniten lapsuksia, ja tämän myötä rutkasti ylimääräistä päänvaivaa ja rahanmenoa. Kirotut matotkin. Ennen kaikki valintani olisivat olleet pörheitä ja karvaisia. Sellaisia, joiden pehmoinen nukka kietoutuisi paljaiden varpaiden ympärille kuin lämpöinen villasukka. Liekö kuitenkin vanhuus alkanut vaivata, kun nykyään puhtaanapito ja siivoamisen helppous jyrää ulkonäön ylitse.

Silloin kun muut vakuuttelivat häräntaljan olevan vain seinävaate, minä päätin sen olevan myös olohuoneen matto. Enhän minä luonteelleni tyypilliseen tapaan muiden puheita uskonut, vaan halusin nähdä ja kokea itse. No tulipahan todellakin nähtyä. Päivittäisistä imuroinneista huolimatta karvaa löytyi olohuoneen nurkista ainakin yhden vasan verran. Kymmenen senttimetriä pitkiä jättikarvoja löytyi myös muun muassa keittiön jalkalistojen väliin tiukasti takertuneina, kylppärin lattialaattojen saumoihin naamioituneena ja silloin tällöin myös petivaatteisiin kätkeytyneenä. Siinä vaiheessa kun karvoja alkoi löytyä myös vaatteiden alta, tuli mitta täyteen. Nyt voin itsekin olla sitä mieltä, että häräntalja on vain seinävaate.

Jo kuukauden matotta paistatellut olohuone kaipasi kipeästi jotain lämmikettä lattialle. Kun se tuhansien dollareiden norjalaisen Permafrostin suunnittelema Silence-matto jäniksen jälkineen ei tullut budjettisyistä kyseeseenkään, oli löydettävä jotain muuta mieluisaa häräntaljan tilalle. No, jotain muuta kyllä tuli, mutta mieluisasta en ihan vielä tiedä. Ehkä nämä ovat niitä edulliseen hintaan hankittuja väliaikaisratkaisuja, jotka pienen makustelun ja tottumisen jälkeen ovatkin tulleet jäädäkseen, aivan kuten keittiön tapettikin.


8 kommenttia:

 1. Mustavalkoisuus jyrää! Kaunista<3

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyi kaunis ja mukava blogi.
  Ihana uusi koti teillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kun löysit tänne, ja kiitos ihan hirmusti! :))

   Poista
 3. Mattoa on kaunis!
  Värinkin juuri sopiva...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt viikon totuttelun jälkeen matto tuntuu kyllä hyvältä ostokselta! :)

   Poista
 4. Kaunis huone ja kaunis mattokin! Mukavaa heinäkuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Mustan väripläjäyksen myötä olohuone on alkanut miellyttää omaakin silmää aavistuksen enemmän. Aurinkoista alkavaa elokuuta, Johanna! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...