torstai 14. kesäkuuta 2012

Mä joka ilta naulaan ja naputan!

Sen kummemmin selittämättä totean heti näin aluksi, että yäk, mikä postaustaukojen äiti tästäkin tuli. Haha. Tauosta huolimatta olen ennättänyt huvittuneena seurata facebookia muutamien päivien ajan. Kun muut laskevat loman lähestyessä selätettyjä työpäiviä, minä lasken kiinnitettyjen terassilautojen määrää. Minua kun ei moisella kesälomaluksuksella tänä vuonna siunata, mutta voinpas jakaa mystisiä tilapäivityksiä kavereiden pällisteltäväksi. Tänään on menossa 25/32. Viimeisiä siis viedään.


Helpolta kuulostava urakka on tosin osoittautunut aivan muuksi, kuin helpoksi. Epätasainen maa, kierot laudat, keskinkertaiset työkalut, taidon puute ja likakaivoille askarreltavat luukut asettivat omat haasteensa, hyttysistä ja nurmikon pälvikaljun aiheuttamasta ahdistuksesta puhumattakaan. Tällä läiskimisellä voisi luulla hyttyskannankin jo pienentyneen, mutta mitä vielä. Lisää tulee kuin sieniä sateella. Terassilla istuessa nauratti katsella sitä kasvavaa hyttysten raadoista koostuvaa puolikuun muotoista kekoa, jonka onnistuin ympärilleni haalimaan tuntien saatossa.


Ajatuksena oli saada terassi tämän illan aikana valmiiksi, mutta sade pakotti meidät sisälle. Toisaalta ihan hyvä vain. Nyt poikaystävä pääsi omien harrasteprojektiensa pariin, ja minä miljoonan muun puuhan pariin, jotka pitäisi hoitaa pois alta muutamassa tunnissa. Pitää siis valkata ne kaikista tärkeimmät toteutettavaksi. Ja kuten huomaatte, bloggauksella taisi olla merkittävän suuri prioriteetti tällä kertaa. Hehe.

6 kommenttia:

 1. terassiprojektia teilläkin! :)
  mä vaan odottelen että mies saapuisi samalle mantereelle ja jatkaisi naputtelua..
  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaavievä projekti oli se, mutta onneksi viimein ohitse! Lämpöistä ja rentouttavaa kesää myös sinne! :)

   Poista
 2. Hei. Miten olet tehnyt olohuoneessasi olevat valelaskosverhot ja miten nuo kirjoitukset niihin? Tarvisin hyvät ohjeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Hyvistä ohjeista en tiedä, koska selittämisen mestari en ole. Yritetään kuitenkin..

   Verhot on kyhätty kasaan yhdestä pitkästä sivuverhosta, joka on lyhennetty noin 150cm pitkäksi. Verhon pisin ja alimmainen laskos on alkuperäisen sivuverhon yksinkertainen alareuna. Sen päälle on taiteltu ensimmäinen kunnollinen laskos kaksinkerroin, joka on korkeudeltaan 2/3 alimmaisesta verhon kokonaiskorkeudesta. Tämän päälle on vielä taiteltu yksi laskos, jonka korkeus on 1/3 verhon kokonaiskorkeudesta. Periaatteessa siis ylimmän laskoksen kohdalla on viisi kangaskerrosta, keskimmäisen kohdalla kolme ja alimmaisen kohdalla vain se yksi. Lopuksi yhdestä palasta kootun verhon taitokset on ommeltu yhteen suoralla ompeleella 3cm päästä yläreunasta, jolloin taitokset yhteen liittävä ommel luo myös tankokujan. Todellinen viritelmä siis! :D

   Tekstit puolestaan olen tulostanut asianmukaiselle siirtopaperille ja silittänyt ne verhoihin. Jos tarvitset tarkempia ohjeita tai kuvia, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen tsot@hotmail.fi :)

   Poista
 3. Moi! En ole tainnut koskaan kommentoida blogiisi, vaikka olen käynyt juttujasi lukemassa ahkerasti :) On nimittäin ilo lukea tätä blogia! Meillä terassin teko ollut vaiheessa koko alkukesän. Lauta kerraallaan mennään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta! Me taisimme saada terassin kasaan noin viidessä illassa, joku osaavampi olisi sen varmasti tehnyt yhden illan aikana. Mutta ei jaksa liikaa pingottaa ja rehkiä! :D Meidän terassissa aikaavievin osuus oli lautojen poraaminen kiinni runkoonsa. Poikaystävä ei halunnut käyttää nauloja, sillä uskoi ruuvien tekevän terassista kestävämmän. Siispä terassistamme löytyy likimain 500 ruuvia. Porakone on käynyt todella kuumana! Tsemppiä teidän terassiprojektiin! :))

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...