lauantai 14. huhtikuuta 2012

Tee-se-itse istuintyynyt solmimisnauhoin

Taivaalta sataa välillä enkelintossun kokoisia lumipalleroita. Nihkeää. Taas on maa valkoisena, ja tiedätte varmasti, mitä mieltä olen asiasta. Toisaalta uusi lumi tuntuu vievän sulaessaan mukanaan suuren osan vanhastakin lumesta, joten ehkä kevään lumisateissa ei olekaan kyse maailmanlopusta. Ehkä. Mutta on se silti ihan pyllykästä kotoisin!

Toinen pyllykästä kotoisin oleva asia on ompelu. Tämän remontin aikana kaltaiseni käsityöfoobikko on joutunut kuitenkin nöyrtymään ompelukoneen edessä jo kerran jos toisenkin. Syitä siihen on oikeastaan kaksi; joko tarjolla ei ole toiveideni mukaisia valmistuotteita, tai tekemällä itse säästän pitkän pennin. Vaikka kaiken voisi teettää ompelimossa, ei periaatteeni, saati lompakkoni, anna aina myöden mennä sieltä, mistä aita on matalin. Joten jälleen kerran otin itseäni niskasta kiinni, ja marssin vanhempieni luokse ompelukoneen ääreen.

Tällä kertaa ruokapöydän tuolit kaipasivat istuintyynyjä, joita ei tuntunut löytyvän valmiina sitten mistään. Huonosta tarjonnasta voin kyllä syyttää vain omaa vaatimuslistaani, sekä tuolien itsiensä asettamia rajoitteita. Valkoinen väri, irrotettavat ja konepestävät päälliset, taakse sidottavat solmimisnauhat ja tuolin suuren istuinalan kattava koko tekivät sopivien istuintyynyjen löytämisestä miltei mahdotonta. Kun etsintä ei tuottanut tulosta, saivat nurkassa pölyttyvät Ikean pimennysverhot ja ylimääräiset sisätyynyt täysin uuden käyttötarkoituksen. Eipä enää banaanikuitutuolien karheuskaan pääse tekemään jäynää sukkahousuille!14 kommenttia:

 1. Tosi hienot!!! :O) Meilläkin alkaa tuolit huutamaan uusia pehmusteita tuolihuppujen päälle, tässähän on hyvä idea toteutevvaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Rusettikiinnitys tekee tuoleista kyllä aika herttaisen näköiset. Ja kaltaiselleni peukalo-keskellä-kämmentä immeiselle nämä ovat suoranainen taidonnäyte. Vielä muutama kuukausi sitten kun en osannut laittaa edes lankoja ompelukoneeseen! :D Siispä ei muuta kuin sielläkin ompelukone laulamaan, vaikka taitaa se laulaa aika paljon ilman istuintyynyompeluksiakin ;)

   Poista
  2. Juu kyllä se laulaa jatkuvasti :o) Just äsken tulin pajalta, heh ;D

   Noi on kyllä niin nätit istuintyynyt, mun on kyllä ihan pakko matkia sua, taas ;)

   Poista
  3. Voi vitsit, olisinpa minäkin yhtä taitava ja aikaansaava! :) Mutta hei aivan mahtista jos tästä hölmöstä päästä tulee joskus joitain matkimiskelpoisiakin ideoita! :D

   Poista
 2. Ihanat! Hei onko noi rottinkituolit jyskistä vai mistä!? Itellä kans hakusessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! ♥ Oikein bongattu, tuolit ovat tosiaan Jyskin Medfordit! Normaalihintaisena ne eivät kyllä laadullisesti olisi hintansa väärtit, mutta onneksi ostin ne huimasta alennuksesta. Jos päädyt moiset hankkimaan, suosittelen erillisten tukipuiden asentamista istuinosan alapuolelle ennen käyttöönottoa. Ilman niitä istuinosa menee muutaman istuntakerran jälkeen todella rumasti kuopalle, kun pelkät "tukinauhat" eivät anna istuimelle riittävää tukea.

   Poista
 3. On kyllä taas tosi nätit. Tulee itsellekin sellainen sisustusinto, kun näitä sun sivuja selailee. Taidankin napata muutaman idean, sitten kun vain vielä jaksaisi siirtyä toteuttamisvaiheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa, jos onnistun tartuttamaan sisustuskärpäsen muihinkin! On varsin rasittavaa, kun pää paisuu ideoista, mutta inspiraatio ei riitä itse toteuttamiseen. Minulle käy niin tuon tuostakin. Niin paljon ideoita toteutettavaksi, niin vähän inspiraatiota tarttua toimeen. Mutta toivottavasti sinä siellä pääset pian kiinni toteutuspuuhiin! :)

   Poista
 4. Kuvasta päätellen ei tuo ompelukone kuitenkaan pahin vihollisesi taida olla... Hyvältä näyttää, hienot tyynyt olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo ompelukone vain on pahin vihollinen! Tai ainakin minun on kaikista vaikein ryhtyä hommiin, jos kyseessä on yhteistyö niljakkaan ompelukoneen kanssa. Täällä ruudun takana kun on sellainen poropeukalo, että oksat pois. Vielä en ole onnistunut kuitenkaan hajottamaan ompelukonetta. Ihme! :D

   Poista
 5. Tulipas kauniit, hienoa työtä <3 pitäis kans tuunata tai mun tapauksessa parempi vaihtoehto on ehkä ostaa valmiina uudet päälliset :D

  Nuo ruokapöydän tuolit on kauniit. Etkös ollut nuo tuolinjalat päällystänyt? Ahkera oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseja kovasti! :) Oikeastaan noiden istuintyynyjen ompelu kävi näppärämmin, mitä uskoinkaan. Vaikka vetoketjujen ompelu teetti lisätyötä, oli se kyllä vaivan väärti. Nyt päälliset on helppo viskata pesuun, kun ne likaantuvat. Valkoinen väri on niin kettu!

   Tykkäilen itsekin hurjasti noista tuoleista. Jahkailin kyllä niiden ostoa tarjouksen viimeiseen voimassaolopäivään saakka, enkä ostohetkelläkään ollut täysin varma hankinnan kannattavuudesta. Nyt jälkikäteen voin sanoa olevani ostokseen harvinaisen tyytyväinen. Ja tosiaan jalat on päällystetty puukuvioidulla dc-fixillä. Näemmä en osaa antaa minkään asian olla sellaisenaan, aina pitää olla piipertämässä muutosten kanssa :D

   Poista
 6. Helou, vastavierailulla blogissasi ja täähän näyttä tosi kivalta! :)
  Jään seurailemaan kuulumisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva, että piipahdit ja jätit jäljen vierailustasi! Tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...