lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pirttituolin uusi elämä

Mintunvihreä, joulunpunainen, marjapuuronpunainen, vaaleanpunainen ja kermanvalkoinen. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä värikombo on houkutteleva enintään jäätelöannoksessa tai lasten pehmolelussa? Niinpä. Tein kuitenkin kuukausia sitten kirppislöydyön, pirttituolin nimittäin, jota koristi tuo värien sekamelska. Kun kyseinen kulunut ja kaltoinkohdeltu yksilö tuli vastaani, en voinut vastustaa kiusausta, väreistäkään huolimatta. Kaiken maalihirvityksen alla piili kuitenkin kauniit raamit tuunausta ja todellista käyttötarkoitusta ajatellen. Nyt pirttituoli on saanut uuden elämän.
Makuuhuonettamme tarkemmin tutkaillessani olen alkanut haaveilla niistä suuren suosion saavuttaneista ontelokudematoista. Kolme pientä, tai yksi valtava olisi nyt aivan pakko saada. Ehkä tämä hinku rauhoittuu viimeistään siinä vaiheessa, kun löydän jostain graafisen, mutta silti sopivasti hillityn mustavalkoisen maton. Nähtäväksi jää. Toistaiseksi maton virkaa toimittaa kuitenkin vuosikymmeniä vanha paimentolaismatto, joka on kaunis kyllä sekin.

12 kommenttia:

 1. Aivan SUPER-hienon olet tehnyt tuosta penkistä! Mahtava! Ihana viimeistely tuo teksti. Ja paimentolaismatto sopii hyvin tuohon kokonaisuuteen, minun mielestä ainakin.
  Olen lukenut vanhempia juttujasi vatsa kippurassa, ääneen nauraen, välillä ääneen miehellenikin! Kyllä on sinulla sana hallussa :-D, niin oon nauttinu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Ja aivan ihana kuulla, että höpöjuttuni kutkuttelevat nauruhermoja, se tekee todella iloisen mielen! :)

   En ole vieläkään aivan satavarma, onko tuo paimentolaismatto sopivin kyseiseen huoneeseen sen kellertävän sävynsä vuoksi. Siitä huolimatta matto on mielestäni hirmuisen kaunis. Pidän siitä todella paljon! <3

   Poista
 2. Upeaa työtä olet tehnyt penkin kanssa, se on tosi kaunis! <3 Ja virkkuukoukku käteen, matto on nopea ja helppo tehdä! Täälläkin on matto tulossa, joskin onnistuin sitä virkatessa saamaan hartiat kunnolla jumiin, joten pieni tauko on paikallaan. :) Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Virkkaamisohjeet ovat minulle kyllä sellaista hepreaa, etten usko pystyväni puuhaan millään ilveellä. Tässä tapauksessa olisi melkein pakko kääntyä jonkun osaavamman puoleen, ja ostaa matot valmiina. Saas nyt nähdä! Minä toivottelen puolestaan sinne rentoa sunnuntaita! :)

   Poista
 3. Herttileeri miten saat aikaiseksi kaikkea ihanaa:)
  Penkki on kaunis teksteineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä pitääkin räpeltää, ja vieläpä melkein koko ajan! :D

   Poista
 4. Meillä on niin sama tyyli. Multakin löytyy pirtin pekkejä ja tuo peili :). On kyllä kiva ja hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Ehkä voisimme joskus vaihtaa hetkellisesti kotejamme, eikä edes huomattaisi eroa! :D

   Poista
 5. Voi ihanainen pirttituoli <3 hienoa jälkeä olet saanut aikaan.. Aika monelta taitaa löytyä tuo samainen peili ;) meidän peili siirtyi uuden vitriinin tieltä makkariin, edelleen etsien paikkaansa... tuntuu vaan, että alkaa olemaan liikaa roinaa jo joka huoneessa. Mistä hemmetistä sais tähän hätään yhden huoneen lisää? Muistan kun oltiin tänne muuttamassa niin surkuttelin sitä, että kun uusi koti tulee olemaan niin tyhjä puuttuvien kalusteiden takia. Kummasti asiat vaan muuttuu jopa muutamassa kuukaudessa ;D lahjakas oon ainakin hankkimaan uutta tavaraa, jos ei muuhun musta oo :D

  Kaunis tuo tekstikin tuossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon penkin maalaus oli hirveää kuraa. Ylläripylläri. Onneksi on nyt valmis, ja silmä lepää sitä katsellessa. :) Teksti on ote Shakespearen näytelmästä Kesäyön uni <3

   Peiliä on kyllä näkynyt monessa paikkaa, mutta liekö ihme, kun on kaunis ja halpa. Bongasin muuten Minimanissa perjantaina aivan järisyttävän ihanan ja massiivisen peilin valkoisella kehyksellä. Voi että, miten tahtoisin ostaa sen, mutta täälläkin alkaa tila loppua kesken. Muistan kuin eilisen haaveillessani yksiötä suuremmasta kodista. Sitten tuli tämä rintsikkakolmio ja ahdistus, kun kaikki on tyhjää. No ei ole enää, hiivatti! :DD

   Poista
  2. Hei kysyisin millä tyylillä olet saanut tuon tekstin tuohon penkkiin ja vielä noin siististi?
   Onko tarra vai maalaamalla...?

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...