sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Paviljonkihaaveita

Huomaan vuodesta toiseen aloittavani kesähaaveilun vapun korvilta. Kun viimein on kesä, herään joka aamu virkeänä makuhuoneen kylpiessä auringossa ja lintujen laulaessa. Nautin aamuisen tuoremehuni pihalla lueskellen päivän lehteä. Käyn tuon tuostakin poimimassa luonnonkukkia sulostuttamaan rakasta kotiani. Kesällä osaan vain nauttia, ja olla onnellinen. No ja kutun villit. Sitten kun on kesä, eivät linnut anna minun nukkua rauhassa. Talokin muistuttaa saunaa, enkä saa hetken rauhaa ajatukselta vilvoittavasta suihkusta. Suihkussakin on ehdottomasti muistettava olla valppaana, sillä koskaan ei voi tietää, milloin törmää katosta laskeutuvaan hämähäkkiin. Ja kun siellä pihalla erehtyy piipahtamaan, ajaa hyttyslauma hyvin nopeasti takaisin sisälle. On paljon parempi istua ovet ja ikkunat säpissä tietokoneen äärellä siellä talon viileimmässä nurkassa.

En selvästikään ole vielä sopeutunut siihen tosiseikkaan, että luhtitaloyksiön parveke on vaihtunut rintamamiestalon pihaan. Vaikka piha on pieni, tarjoaa se merkittävästi monipuolisemmat mahdollisuudet nauttia ulkoilmasta, mitä muutaman neliön parveke. Viime kesä lipui aivan huomaamatta ohitse, kun päivät kuluivat remontin parissa hikoillen. Tänä kesänä pihaan voisi jo alustavasti kiinnittää hieman huomiota. Todellinen panos annetaan kuitenkin vasta vuoden päästä. Tänä vuonna pihallemme ilmestyy paviljonki.

Olen kuukausia etsinyt pihalle täydellistä puutarhakatosta. Katetun terassin sijaan suojaisan puutarhakatoksen pystyttäminen pihalle olisi oiva tapa saada tunnelmallista oleskelutilaa ja aurinkosuojaa. Sattumalta näin erään puutarhamyymälän ikkunasta pilkahduksen potentiaalisen näköisestä katoksesta, joten ruokaostokset sikseen, tuli tärkeämpi meno. Lähempi tarkastelu osoitti koon, värin ja oheisvermeiden olevan juuri sitä, mitä olin halunnut, ja hintakin oli vieläpä kukkarolleni sopiva.
Nyt vain odotan innolla, että saan ostaa kyseisen paviljongin ja koristella sen loppukesästä lyhdyin ja valosarjoin. Ihanaa! ♥

14 kommenttia:

 1. Pfft just kun menin lupaamaan ettei ylppärijuhlavalmistelujen tarvitse kummemmin paisua, niin pakkohan nyt tommonen ois sitten saada..! vau :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa ne paisua, kerranhan sitä vain ylioppilaaksi pääsee! :) Ja tuollaisen kun hankkii, ei tarvitse sateestakaan niin murehtia. Osta osta! :D

   Poista
 2. Mulla on sama haave eli paviljonki :) Juuri tuollaisen paviljongin mikä on kuvassa näin plantagenissa mut mä ottaisin varmaankin semmoisen seinättömän (ja halvemman) ja kärsin sitte niistä hyttysistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me paviljonkihaaveilijat! :) Itse tahdon paviljongin, joka ennen kaikkea suojaa auringolta ja ötököiltä. Verhoseinämät oli siis aivan ehdoton kriteeri täydellistä paviljonkia metsästettäessä. Täällä tuntuu nimittäin pesivän kunnon hyttysarmeija aina kesäisin! Hrr!

   Poista
 3. Kivan näköinen ja tuo taitaa olla sen verran kookas, että mahtuu pöytä tuoleineen hyvin katoksen alle.
  Eikun ostamaan.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköstä vaan! Yhdeksään neliöön pitäisi mahtua loistavasti sohvaryhmä ja muut tarvittavat. Vitjat, olen hirmuisen innoissani! :)

   Poista
 4. Hih, samanlaisesta haaveilin monta vuotta, tai no kesää, talveksi haaveet sopivasti unohtui.

  Mutta kuitenkin, mulla nälkä kasvoi syödessä ja sain sen ahneuden tartutettua mieheenkin; tuloksena oli valokatteesta ja puusta rakennettu 10 neliön grillikatos. :D Ei tullut paviljonkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tahdo edes miettiä, mitä talvi, kaatosateet ja rannikon jatkuvat tuulet aiheuttavat huteralle katosparalle :D

   Mutta teidän grillikatos kuulostaa vähintäänkin hyvältä! Jos olisi aikaa ja mielenkiintoa, voisin itsekin näperrellä puusta jonkin patiomaisen suojan. :) Paloiko muuten moisen katoksen tekemiseen paljon pätäkkää?

   Poista
  2. varovasti arvioiden n. 1000 €. tosin kun katosta rakenneltiin aika pitkään, niin ei se tuntunut siltä, että siihen olisi mennyt noin paljon. ;) Pienet keinot huijata itseään. :D

   Poista
  3. Voi jummijammi! Arvokasta puuhaa. Juuri nyt rakastuin merkittävän paljon enemmän 200 euron paviljonkiin :DD Vaikka onhan paviljonkikin vain tilapäisratkaisu. Tulevaisuudessa on keksittävä jotain kestävämpää ja kiinteämpää.

   Mitä itsensä petkuttamiseen tulee, me naiset olemme siinä mestareita. Erityisen kalliissa ostoksissa annan osan käteisellä, ja maksan loput kortilta. Tuntuu paljon edullisemmalta, kun tiliotteessa on vain puoli totuutta! :D

   Poista
 5. Ihana katos ja juurikin tarvitsen myös hyttyssuojilla ja verhoilla koristeltuna. Missä liikkeessä tällaisia on myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yksilö on Minimanin valikoimasta ja hintaa sillä oli 199 euroa. Päädyimme kuitenkin K-raudan arvokkaampaan paviljonkiin, sillä se vaikutti merkittävästi laadukkaammalta ja tukevammalta. Eli muuta kuin paviljonkishoppailuille sieltä! ;D

   Poista
  2. Kiitos tiedosta Janika! Aivan upea on tuo lopulta valitsemasi ja ihanasti olet laittanut sisusta! =)

   Poista
  3. Ei kestä! :) Olen ollut kyllä hankintaan ainakin tähän mennessä hirvittävän tyytyväinen! Onnea paviljongin metsästykseen, niitä kun on niin hirvittävä määrä erilaisia tarjolla! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...