tiistai 17. huhtikuuta 2012

Lieskariseinän uusi ilme

Paljastin viime postauksessa kokeilleeni jotain, jolla olisi yhtä suuret mahdollisuudet joko onnistua tai mennä päin prinkkalaa. Asiaan ei kuitenkaan olisi tullut helpotusta ilman kokeilua, joten riski oli otettava. Tavoite oli perin yksinkertainen: kitkeä valkoisuutta pois, tuoda omaperäisyyttä tilaan ja sitoa rikotun U-mallisen keittiön yleisilme yhtenäisemmäksi. Riskinottouhriksi valikoitui liesituuletinseinä, joka ei ole enää lähimainkaan valkoinen tai tylsä. Tällä hetkellä tuntuu vahvasti siltä, että riskinotto kannatti. Katsotaan, muuttuuko ääni vielä kellossa (terveisin nimimerkki tuuliviiri).


Koska näemmä rakastamme ottaa riskejä, tummensimme vaaleaa saneerauslaastia tummemmalla kvartsiperustaisella lattialaattalaastilla. Ensin tarkoitus oli vaalentaa tummempaa laastia valkoisella maalilla, mutta riittävän vaaleusasteen saavuttamiseen olisi vaadittu niin paljon maalia, ettei hommassa olisi ollut mitään järkeä. Näin kaapin perälle jäänyt vaalea laastisäkki tuli hyötykäyttöön, ja rahaakin säästyi. Onneksi tämä meidän laastien ristisiitos näytti toimivan. Liekö moinen kokeilu nerokasta luovuutta, vaiko ääliömäistä typeryyttä. Veikkaan jälkimmäistä.

Inspiraation tälle muutokselle tarjosi sisustushullun ystäväni keittiö, jonka seinät (ja kaikki muukin) miellyttivät silmääni aivan turkasesti. Tähän väliin voisin vain todeta, että onni on hullu ystävä, joka uskaltaa kokeilla asioita ennakkoluulottomasti, ja ohjeistaa sitten toista vähintäänkin yhtä hullua. ♥

4 kommenttia:

 1. Super hieno! Nyt kyllä yksi asia vaivaa mieltäni.. Minä ainakin olen kova kokkaamaan (lue sotkemaan) keittiössä ja aina on lieden takaseinä ihan törstissä! Niin mitenkäs sen putsaaminen nyt onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasitpas esittää hyvän ja oleellisen kysymyksen! Hellan yläpuolelle olisi ollut viisainta asentaa erillinen levy, mutta minua pässiä ei moinen ajatus innostanut. Siksi kokkailut vaativat nyt sen vaivan, että jokaisella kerralla nostaa tarjottimen tai vastaavan roiskesuojaksi, näin ystävänikin tekee. Toisaalta pinnan korjailu onnistuu kyllä jälkikäteenkin. Tämän ratkaisun toimivuudesta osaan antaa tarkempaa raporttia vasta myöhemmin, mutta vielä en ole ennättänyt kiroamaan valintaani! :)

   Poista
 2. Lasilevy hoitaa homman! :) Mahtava nimi blogillasi, juuri tänne eksyin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pohdin aikoinaan itsekin lasia, mutta kokonaisuus miellytti merkittävästi enemmän tuollaisenaan. Oikeastaan se on melko pieni vaiva heittää suojalevy kokkailujen ajaksi eteen. Tällä hetkellä suojana toimii Ikean rosterinen Fastbo-välitilalevy, joka jäi värivirheensä vuoksi käyttämättä. Toiminut on! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...