keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

"Kuultovalkoinen"

Rakastan luonnon materiaaleja, mutta on yksi asia, jota inhoan ylitse muiden – peruslakattu puu nimittäin, ja erityisesti nämä perinteisimmät, kuten kuusi ja mänty. Hrr. Pidän todella paljon puun kuvioinnista, mutta se kellastunut väri nostaa ihoni lähes poikkeuksetta kananlihalle. Siitä syystä tiesin jo vuosi sitten haluavani kitkeä tuon puun vanhanaikaisen alkuperäissävyn pois kylppäristämme.


Tämän remontin myötä kylppäristä näyttää tulleen ainoa paikka, jonka suhteen poikaystäväni on esittänyt vaatimuksen; kuultomaalia tai ei maalia lainkaan. Siispä tänään läträsin valkoiseksi sävytetyn saunasuojan ja saunan oven kanssa. Koska armaani ei hoksannut antaa minkäänlaisia rajoituksia sen suhteen, kuinka monta kerrosta saisin levittää saunasuojaa, päätin sivuuttaa tyystin purkin ohjeistuksen kahdesta kerroksesta. Minäpä vedin niin monta kerrosta, että menin ihan laskuissa sekaisin! Työn lomassa ennätin kyllä kirota poikaystäväni vaateineen useaan otteeseen, mutta näin jälkikäteen voin vain kiittää, että hän piti asian suhteen päänsä. Saavathan valkoisen läpi vienosti kuultavat puukuviot paljon elävämmän ja aidomman pinnan aikaiseksi, kuin täysin peittävä maali. Muistin kyllä monttu auki ihmetellä illan mittaan, miten "kaksi" kerrosta tekikään niin peittävän lopputuloksen. Haha!

10 kommenttia:

 1. Wau, hyvä tuli, suorastaan loistava :) Meinasin jo hypätä paikaltani ja lähteä oman saunanoven värjäyspuuhiin kunnes tajusin, että meillähän onkin kokonaan lasia ovi :DD...mut jos vaikka seinät sit ;)

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana Päm! :DD Mutta tuo on niin tutua: näkee jotain, innostuu, ja tahtoo myös. Sitten hoksaa, ettei ole edes puitteita toteuttaa ideaa. Huoh, mitäs me naiset! :D Onneksi joka talosta löytyy kuitenkin niitä seiniä, joita sutia ;)

   Poista
 2. "pienet naiselliset keinot" ;)
  Hieno tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä toki mitään filunkia harrasteta tai mitään! o:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Uusi väri päivitti oven kyllä tälle vuosikymmenelle! Toivottavasti pidän muutoksesta yhtä paljon siinä vaiheessa, kun ovi on kiinnitetty takaisin paikoilleen.. :D

   Poista
 4. Tulipas siisti ja raikas lopputulos, ei aina tarvi uutta. Pieni maalikerros tekee ihmeitä :)

  Muksaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköstä vain! :) Maali on kyllä todellakin mulle sama, mitä toisille ilmastointiteippi: ratkaisu jokaiseen ongelmaan! :DD Tietysti olisi hirvittävän paljon helpompaa ostaa aina uutta, mutta loppujen lopuksi lompakko kiittää näistä ratkaisuista. Ja onhan se vähintäänkin mieltäylentävää katsella vaikkapa juuri tuota saunan ovea, jonka on omilla kätösillään maalaillut :)

   Ihanaa viikonloppua, muista rentoutua ja nauttia! ♥

   Poista
 5. Todella ihana! Valoisa! Antaa niitten miesten murista, onneksi naisilla on keinot ja taidot ukkokultien käsittelyyn. Kohta alkaa lätkäkisat, silloin kannattaa maalata vähän kiellettyjä alueita, jollei itse kato kisoja:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Hyvästi keltainen, tervetuloa valkoinen <3 Mutta oikeasti, mua välillä ihan hirvittää, miten kiero osaankaan olla tämmöisissä pakko-mennä-mun-pään-mukaan jutuissa! :D

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...