perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kiirastorstain saldoa

Talomme muistuttaa monissa asioissa nukkekotia. Tämän huomaa erityisesti tulitikkurasiamaisesta olohuoneestamme, sekä kääpiömitoitetuista huonekorkeuksista. Onneksi täällä ei asu kirahveja, joten katon kanssa ei ole tarvinnut tehdä lähempää tuttavuutta. Tosin rakennusnormien mukaan huonekorkeuden tulisi olla pääosin 2,5 metriä, mutta kaiketi vuonna talvisota ja rintamamiestalo moisia määräyksiä ei tunnettu. Siksi vähääkään keskimittaa pidempi ihminen saa kyykkiä ahteri polvitaipeissa, mikäli mielii olla kolauttamatta päätä milloin ovenkarmiin, milloin kattovalaisimeen.

Toisaalta matalalla huonekorkeudella on puolensa, sillä jopa Ikean naurettavan matala vaatekaappi onnistuu näyttämään makuuhuoneessamme ei-niin-typerältä. Jotta kaappi saatiin näyttämään vielä vähemmän typerältä, päätettiin lisäkorkeutta tuoda silmää huijaten muutamalla korilla. Menneiltä sisustusajoilta nurkkiin oli jäänyt sopivasti pyörimään neljä Ikean Branäs-rottinkikoria, jotka saivat uuden ilmeen mattamustalla käläkälämaalia (lue: spraymaalilla).

Nyt kun vaatekaappi on saanut seurakseen uudet vetimet ja korit, näyttää kokonaisilme tyystin erilaiselta alkuperäiseen verrattuna. Erityisesti mustan ja valkoisen kontrasti miellyttää silmääni kovasti. Kaiken kaikkiaan tylsän vaatekaapin tuunaus tuli maksamaan spraymaalin ja vetimien hinnan, eli noin 30 euroa. Helppoa ja halpaa siis!4 kommenttia:

 1. Kivan muutoksen sai noin pienellä vaivalla aikaan :) korit sopii hyvin tuonne. Tuovat juuri sitä lisäkorkeuden tuntua huoneelle. Meillä kans heti tilin tultua projekti uusia keittiön kaappien vetimet mustiin takorautasiin ;) Hivelee myös mun silmää musta ja valkonen yhdessä.

  meillä on saman tyylinen pitkä rivi kaapistoa makkarissa. Ovet on vanhat, pieni maalikerros ei olis pahasta. Vetimet laittaisin myös vaihtoon. En nyt muista mistä blogista kattelin kivan idean tapetoida kaappien ovet. Ukkokulta vaan ei oikeen tuntunut innostuvan taas mun uusista visioista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mäkin olen haaveillut takorautaisista vetimistä keittiön oviin. Viimeisestä vetimien uusinnasta on kulunut aikaa kuitenkin niin pieni tovi, että ehkä jarruttelen vähän itseäni :D

   Olen nähnyt monia kivoja tapettitoteutuksia. Eräällä kaveripariskunnalla särkyi muuton yhteydessä vaatekaapista useampi peili, joten he vaihtoivat kaikkien peilien tilalle tapettia, ja lisäsivät vielä reunoja kehystämään ohuen köyden. Näyttää tapetin kanssa paljon hienommalta! Itse olen miettinyt jotain samantapaista ratkaisua eteiskomeron viispeiliseen oveen. Pitäisi vain löytää vielä sopiva tapetti :)

   Ja ei kai tarvi muistuttaa, että vastahankaan pistävälle ukkokullalle pitää järjestää pieni yllätys todeten "rakas, tule katsomaan, mitä kivaa olen tehnyt sinun ollessa poissa" ;)

   Poista
 2. Sinä se keksit spraymaalillekin osuvan ilmaisun, käläkälämaalin ;) hih, osu ja uppos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Poikaystävältä voi oppia silloin tällöin uusia ja käyttökelpoisia sanoja! ;D

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...