tiistai 27. maaliskuuta 2012

Stressaantunut remonttiähkyilijä

Minulla on hyvin epävakaa viha-rakkaussuhde remontointiin. Kun asiat menevät hyvin, on remontointi yksi parhaista tavoista kuluttaa aikaa. Kun hommat menevät päin prinkkalaa, kuten ne tuntuvat lähes poikkeuksetta menevän, muuttuu ääni kellossa vikkelään. Tilannetta ei paranna se, että olen potenut jo pidemmän aikaa remonttiähkyä, jonka ansiosta toimeen tarttuminen on vaatinut suuria ponnisteluja.

Eilen blogissani vallitsi hiljaisuus, mutta kodissamme ei. Kotimme täyttyi toivottomuudesta johtuvasta itkusta ja huokailusta. Mitä tehdä, kun mistään ei tule mitään? Mitä tehdä, kun tuntuu, ettei enää jaksa? Minun pitäisi kuulemma ottaa remontointiin etäisyyttä, mutta kun en voi, en osaa. En voi rentoutua ennen kuin asiat ovat valmiita. Keskeneräisyyden vallitessa osaan vain stressata, ja stressin alla murtua. Minun on edelleenkin aivan järjettömän vaikea käsittää, miten nekin asiat, joihin ei oikeasti talon kierous tai tekijöidensä tyhmyys pitäisi vaikuttaa, menee silti päin pyllykkää. Huonon tuurin talo, sanoi poikaystäväni. Totta. Se sen täytyy olla. Kun törmää sellaisiin ongelmiin, mitä ei edes vastikään hankkimamme välitilalevyjen myyjäyritys osaa selittää, ei se ole enää selitettävissä kuin huonolla tuurilla.

Tahtoisin tämän kaiken olevan jo ohi. Tekisi mieli pidättää happea niin pitkään, että aivot lakkaisivat käymästä ylikierroksilla. Voisinpa saada hetken aikaa itselleni kaukana tästä kirotusta talosta ja remontista. Oih ja voih.

4 kommenttia:

 1. Otapa parin päivän loma remontista... tosin helpommin sanottu kuin tehty, ymmärrän kyllä sen. Mukavaa viikkoa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin pitäis ottaa! Tarvisin samalla jonkin aivobootin tai jotain! Käyn aivan ylikierroksilla. Pitäis hengähtää hetki, mutta en osaa niin pitkään, kun on ratkomattomia ongelmia. Todella ikävä tilanne, mutta toivottavasti asiat selkenee.

   Ihania viikkoja sinne! :)

   Poista
 2. Sammaa mieki ehotan vaikka vaikiaa onki mutta ota muutaman päivän loma remontista..käske ittes olla huomaamatta onkelmakohtia, lueskele vaikka kirjoja, lehtiä tai kisujen kans leikkiä :) Tiän että on vaikiaa ja tiän ku pää pullistuu ja ottalohko kiristyy onkelmista joita ei saa ratkastua :)

  Tsemppiä ja voimia, remontintarve ei ikinä vähene, aina löytyy uutta tekemistä, ainaki tällä vaihtelunhalulla mikä mullaki on, niin siksi ois hyvä huilata, saattaapi tulla jopa parempia ideoitaki ko antaa aivojen hieman huilia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun rentoutuminen onnistuisikin noin helposti. Ehkä annan nyt vain suosiolla tämän otsalohkon kiristellä ainakin hetken aikaa. Rentoudun sitten, kun olen valintani tehnyt ja pulmat ratkonut. Kiitos hirmuisesti tsempistä, tulee todellakin tarpeeseen! :) <3

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...