torstai 29. maaliskuuta 2012

Korukeidas vaatekaapin uumenissa

Viime vuoden loppupuolella, kun jouluisen tunnelman tuova lumi oli vielä niin kovin hauska juttu, mainitsin makuuhuoneeseen pystytetystä (ja maailman typerimmän nimen omistavasta) Ikean vaatekaapista rumine vetimineen. Nykyisin tämä tylsä ja yksinkertainen takorautaisilla vetimillä varustettu vaatekaappi pitää sisällään henkilökohtaisen paratiisini. Sen lisäksi, että pariovet kätkevät taakseen poikaystäväni yhden ainoan puvun, minun juhlaleninkitusinan, aimomäärän muita henkarivaatteita ja koreja hirvittävissä väreissä, löytyy niiden takaa rakas korukeitaani.


Huomasin joitakin kuukausia takaperin, miten vaikeaa tarvitsemansa korvakoruparin metsästys voikaan olla, kun koruja on ripoteltu vähän sinne sun tänne. Koruja löytyi milloin mistäkin, myös leipälaatikosta, sängyn alta ja peräti kissan vesikiposta. Lisäksi brutaali tapani säilyttää kaikki korut kankaalla vuoratussa pajukorissa aiheutti ongelmia, enkä korukaaoksen vuoksi jaksanut hetkeen edes käyttää koruja. Etenkin pitkien kaulakoruvyyhtien selvittämiseen sai varata aamuisin noin puoli tuntia, mikäli tahtoi laittaa jotain kaulaansa.


Ongelmaan ehdotettiin muun muassa korurasiaa, mutta ajatus pienistä korurasioista aiheutti minussa vain suunnatonta huvittuneisuutta. Olikohan vinkin antajalla aavistustakaan, millaisesta määrästä koruja nyt puhuttiin? I doubt that. Sittemmin pienen ajatustyöskentelyn tuloksena korut ovat löytäneet paikkansa hyvin organisoituna ja helposti valikoitavina. Kun toisen oven takaa löytyvät muovimaisemmat rihkamakorut, pitää toisen oven tausta huolen arvokkaammista ja paremmista koruista. Ja korujen valkkaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!


Koruja silmäillessäni katseeni osuu aina yhteen tiettyyn koruun, nimittäin Kalevala Korun Naisen ääneen. Kyseinen koru muistuttaa minua valmistumisestani ensimmäiseen ammattiin, ja aiheuttaa joka kerta perhosia vatsanpohjaan. Voi niitä muistoja!

10 kommenttia:

 1. Ootpa keksinyt hyvän idean korujen säilytykseen. Tuossa ne on siististi esillä ja näyttääkin kauniilta. Jos koruvarastoni joskus kasvaa isommaksi niin voepi olla että kopsaan idean... saanko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutuminen on ihan hirvittävän helppoa, kun asut ja korut valikoituu näppärästi saman kaapin sisältä. Makuuhuoneeseen olen hankkinut myös valtavan kokovartalopeilin, joten kaiken saa kasaan yhden huoneen sisällä. Ei tarvitse ravata yläkerta-alakerta akselia jalat maitohapolla. Laiska keksii hyvät ratkaisut! :D

   Ja tämä järjestely on aivan ehdottomasti kopioitavissa, suosittelen! :)

   Poista
 2. Mielettömän tehokas ja käytännöllinen ratkasu koruille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä! Nerokas ratkaisu, ettenkö sanoisi (nyt kyllä haisee vähän omakehu, hyi hyi) :D

   Poista
 3. Mahtava koruvarasto!! ja mukavasti käsillä. Toi Kalevalan "naisen ääni" on kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, oma aarreaitta oikein! <3 Kalevalalla on aivan järjettömän upeita koruja. Melkein jokainen korusarja saa huokailemaan ihastuksesta. Parasta näissä koruissa on se, että niiden arvo tuntuu jatkuvasti nousevan, joten jokainen koruostos on naisen logiikalla kannattava sijoitus! ;)

   Poista
 4. Mä oon kades sulle, törkee koruvarasto typykällä :D:D

  Ehditkö käyttää noita kaikkia? :) Oot kekannut hyvän paikan koruille. Mun kaikki korut on sekasin laatikossa, eli ei kovin hyvä paikka niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniversio korukaupasta! <3

   Lähes kaikkia noista on tullut kyllä käytettyä enemmän tai vähemmän, yhden käden sormilla voi laskea ne, joita oon vain sovitellut. Ja sitten löytyy ne omat vakkarisuosikit, joita tunnun käyttävän koko ajan. Paitsi nykyisin kaulakorujen käyttö on jääny vähän vähemmälle. Liian suuri riski, että sirkkelöisin kaulassa roikkuvat helyt katki! :D

   Nyt korut pois laatikosta ja koukkuja ostelemaan! Järjestys kunniaan ja sillee.. =D

   Poista
 5. Hei! Tosi hyvä idea sulla säilyttää koruja!! Itsellä korut hujanhajan ja haluaisin myös tällaisen järkevän ihanan järjestyksen niille.

  Mistä olet ostanut noi naulakot?

  Terkuin Mari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippatirallaa!

   Olen kyllä kokenut tämän järjestelyn harvinaisen toimivaksi ja helpoksi, joten suosittelen! Ihan mälsää, kun koruja on vähän siellä sun täällä.

   Koukut on ostettu edullisesti Halpa-Hallista, mutta voisi olettaa vastaavia löytyvän melkein mistä vain. Eli ei muuta kuin metsästämään ja järjestelemään! :)

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...