sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Palovaroittimien must have

Perinteiset palovaroittimet eivät ole kauniita, mutta tapauksessani käytännöllisyys ja turvallisuus teilaa alleen esteettisyyden (harvinaista kyllä, hah!). Palovaroitin kun on halpa henkivakuutus. Kyseisen Haltex-kattoa entisestään rumentavan vempaimen tärkeys kuitenkin korostuu talossamme, joka on vanha sähköasennuksia myöden. Rehellisesti sanottuna esimerkiksi makuuhuoneemme kivikautiset sähköjohdot ovat jo suuri turvallisuusriski talolle ja meille itsellemme. Kesän tienoilla asiaan olisi tarkoitus saada muutosta, mutta toistaiseksi elämäämme tuo epämiellyttävää jännitystä se, milloin kipinä iskee ja talo palaa.

Bongasin tänä aamuna Iltalehden sivuilta uutisen uudenlaisista palovaroittimista. Turvallisuus ja design yhdistettynä on todellinen vastaus rukouksiini. Tämä innovatiivinen ratkaisu valtaa myös meidän kotimme viimeistään siinä vaiheessa, kun Haltex katossa vaihtuu paneeliin. Toisaalta ehkä on nimenomaa parempi odottaa kattopanelointia, sillä moiset sulostuttavat palovaroittimet saattavat ohjata katseen herkästi kattoon, joka ei todellakaan ole juuri nyt tämän talon ylpeydenaihe. Yäk.


Harri Koskisen suunnittelema Kupu-palovaroitin, Jalo Helsinki


Paola Suhosen suunnittelema Lento-palovaroitin, Jalo Helsinki


Louise van der Veldin suunnittelema Chick-a-Dee palohälytin, Vonr


Jacob Jensenin suunnittelema palovaroitin, Turvakauppa


Millaisen palovaroittimen sinä valitsisit? Minun kattooni tulisi nimittäin tipunen!

5 kommenttia:

 1. Oi, meillekki tulis jos ois tarpeen niin tuo ihana tipunen! :) Meillä ku on jo joka huoneessa palovarotin (onneksi löyty minikokoset) paitti olohuoneessa häkävarotin ku on takka siinä..niin ei tarvi uusia niitä (vielä) :D Miten harmillista!? ettei nuo olemassa olevat palovarottimet mee rikki lyhyessä ajassa, jotta saisin mieki tuon ihanan tipusen :) Vaikka, eihän sen kyllä tarvi rikki mennä, voihammie ottaa (tietekki!) yhen katosta ja laittaa kaappiin..hmmm...eijei, ei vielä, emmie raski vielä ostaa mutta joku päivä meilläki on yks tipunen katossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sinäkin kuomaseni menit ja ihastuit kaikkein arvokkaimpaan palovaroittimeen? O-ou. Minä ajattelin repiä keittiön katosta juuri uusitun palovaroittimen irti, ja teeskennellä, että se tippui lattialle ja hajosi. Saan loistavan tekosyyn kuluttaa 50 euroa uuteen ja hauskempaan varoittimeen! :D

   Poista
 2. Oi, näähän on upeita! Taas sivistyin vähän kun tupsahdin blogistaniaan. Kyllä se tuo tipunen mullekin tulisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ollut kyllä joku nero näitäkin suunnittelemassa! Netti ja televisio viisastuttavat yllättävän paljon. Esimerkiksi minä, neiti maantieto, opin Salattujen Elämien kautta, että Frankfurt on Saksassa :DD

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...