keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Mauia pesutiloihin

Talon ainoassa vessan ja pesutilojen kombossa, kuten koko talossa, kaapistojen ja säilytysmahdollisuuksien määrä pyörii miinuksen puolella. Huomaamattomat ja upotetut kaapit olisivat mieleeni, mutta ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu. Siispä näillä mennään. Pesuhuoneeseen taiottiinkin säilytystilaa roudaamalla yksiöstäni suhteellisen kauniit vesihyasintista punotut laatikostosarjat, mutta hiuslakan ja kuivashampoon suurkuluttajana epätasainen ja tummanruskea pinta eivät olleet kovin otollisia puhtaanapitoa ajatellen. Lisäksi pehmeä ja hentoinen pinta ei sopinut yhteen pitkähköjen kynsieni kanssa, joten pinnan lohkeamat muistuttivat melko pian kissan raatelujälkiä. Lisäksi rautarunko yhdistettynä punottujen korien pohjaan roskasi lattiaa aivan järkyttävästi. En nähnyt yhtäkään syytä olla vaihtamatta parempaan. Tai no, parempaan ja parempaan..


Sotkan tuotteiden vaihto Jyskin tuotteisiin ei ole koskaan vaihto parempaan laatua ajatellen. Enkä tarkoita tätä nyt mitenkään pahalla Jyskiä kohtaan, mutta en kyllä hyvälläkään. Toisaalta puutteet laadussakaan ei haittaisi, jos hinta-laatusuhde toimisi. Tässäpähän mietin sitten vain, että miksi Ikean laatua tai huonekalujen koottavuutta parjataan niin kovasti. Jyskin rinnalla Ikeakin alkaa tuntua huonekalukauppojen kermalta. Annan esimerkin: Ikean korit toimitetaan yleisesti ottaen irrallisen pohjan kanssa, "kokoaminen" on siis vaivatonta. Minä KOKOSIN juuri 12 koria; 60 osaa, 96 ruuvia. Mitä ihmettä?! Oikeasti. Peukalossani on nyt sitten rakko. Mutta kai se oli vaivan väärti, näyttäähän Ikea aina Ikealta. Eikä siellä kyllä mitään tarkoitukseen sopivaa olisi ollutkaan. Siksi valitsin Jyskin.


Siinä nyt pönöttäisivät sitten molemmat Mauin mokomat odottaen siirtymistä pesuhuoneeseen. Tämän huonekalumuutoksen myötä pesuhuoneesta hävitetään kaikki muukin ruskea, mutta sitä olen salaa oikeastaan toivonutkin. Pesutiloissa kun raikkaus ja valkoisuus ovat ihan suotavia asioita. Ei tosin sillä, että meidän pesuhuoneesta olisi kokovalkoista tulossa. Onhan siellä vaaleansiniset (toisin sanottuna ällöttävän pesuhuonemaiset) seinälaatat ja lattialaatatkin on valittu varmaan pipo silmillä. Siihen ei kuitenkaan muutosta ole tulossa, ellei toinen meistä voita lotossa ja saa hankittua ammattilaatoittajaa tekemään työn. Meidän keittiön välitilalaatoitukset kun tulivat jo ryminällä alas, joten jospa jätetään homma jatkossa ammattilaisille. Hah.

2 kommenttia:

 1. Tota lottovoittoa täälläkin odotellaan.. meinaan asunnon ainot kylppäri täällä on hyvässä kunnossa, mutta ei kuitenkaan mieleinen suomen lipun värien mukaan laitettuna. Kylppärikalusteet sinne vaihdettiin, koska siellä ei oikeestaan ollut sellasia.. noh lavuaari ja hana juu, mutta sen alla tyhjä aukko jossa "nätti" kori :D

  Hyvältä näyttää nuo Mauiat, noilla pystyy raikastamaan kylppärin ilmettä kummasti. Vaaleeta uutta kalustetta mekin valittiin silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaystävä totesi viikko sitten, ettei mene enää ens viikolla töihin, kun aikoo voittaa lotossa. Hyvinpä voitti taas joo! Sillä voitolla olisi voinut remontoida samalla saunan, joka on ihan järkyttävän huonossa hapessa.

   Vanhojen talojen pesuhuoneet on kamalia. Hukkaneliöitä liikaa, liitännät aivan oudoissa paikoissa ja mikä pahinta, kaikki putket ja letkut näkösällä. Voi herramunjee, kuinka voi hajottaa! Tarkoitus olisi lavuaarin alle laittaa jokin hylly ja pari koria näköesteeksi, mutta saa nähdä tuleeko siitäkään viritelmästä yhtään mitään.. :D

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...