perjantai 20. tammikuuta 2012

Vääriä valintoja

Huomatkaa otsikon monikko. Voin puhua remontin ja sisustuksen suhteen tehdyistä vääristä valinnoista niin pitkään, että monikkokin alkaa kaivata rinnalleen täysin uudenlaista käsitettä, tusinakkoa vaikkapa. Kuinka kirotun monta virhevalintaa sitä pitääkään mennä tekemään, ennen kuin osaa valita oikein. Minun tapauksessani varmaan aika lukemattoman monta. Oikeastaan en ole varma, riittävätkö sormet edes keittiössä tehtyjen väärien valintojen laskemiseen (koko talosta puhumattakaan). Vääriä valintoja on kuitenkin tullut tehtyä, ja niihin on puututtava, mikäli mielii saada haluamansa lopputuloksen.

Ensimmäisenä seiniltä sai lähteä "appiukon" kautta ilmaiseksi saadun listateollisuusmaalin tunkkainen sävy. Lähtöpassit sai myös verhoihin mätsäävä toffeemainen tehosteseinämaali, jonka sävyä tavataan useimmiten vauvanvaipoissa. Lisäksi on varmaan sanomattakin selvää, että myös ne tehosteseinän värin inspiroineet verhot lähtivät ikkunoista melko sutjakkaasti. Siitäkin huolimatta, että rakas äitini näki suuren vaivan niitä ommellessaan. Pian saa äiti ommella rakkaalle uusavuttomalle tyttärelleen uudet keittiöverhot, olohuoneen verhoja unohtamatta. ♥

Joka tapauksessa olen siis kuluttanut kaksi päivää maalatessani keittiötä, enkä ole vielä edes koskenut telaan. Ihan vain avosaumoja, listoja, ikkunanpieliä, johtoja ja muuta kivaa olen pensselöinyt. Jos maalaaminen on aiemmin maistunut puurolta, voisi puuhaa verrata nykyisin piikkilangan nielemiseen. Varsin vastenmielistä ja tuskaista. Kaikista hauskinta on se, että uusi valkoisen sävy näyttää liian valkoiselta. Sairaalamaisen valkoiselta. Yäh. Ehkä oikean sävyn saavuttamiseksi keittiöseinät tulee maalata myös kuusi kertaa, aivan kuten olohuoneen puolipaneelitkin..


 Tältä keittiömme näytti. Pidin sen kotoisesta ja lämpöisestä fiiliksestä hurjasti, mutta tietyt asiat vain ahdistivat liian kanssa (esimerkiksi keskenään riitelevät seinät ja pöytätasot). Toivottavasti onnistun luomaan jotain parempaa, vaikka itseni tuntien on olemassa suuri riski, että asiat menevät vain huonompaan suuntaan!

2 kommenttia:

 1. Hei! Siellähän se herra on :D

  Tiäkkö, naisella ei oo sisustuksen suhteen vääriä valintoja vaan nainen ku saa muuttaa mieltään niin niitä sanotaan mielenmuuttamiseksi :DD

  Oikiasti tuo seinä jossa on tuo teksti, näyttää tosi upealta :) mutta ymmärrän toki, että tekkee mieli vaihtelua eli nainen saa muuttaa mieltään :) Meki ollaan asuttu tässä talossa reilu 3v (ihan normi kasaritiiliokt) ja mie olen "muuttanu mieltä" esim. olohuoneen seinänsävyssä jo 4kertaa, samoin makkarin ja työhuoneen :DD Teän koti näyttää jo nyt hyvältä kaikkineen sisustuksineen :) Oikiasti on ihana koti :) ja mie itte sisustushulluna(hörhönä) kyllä tiän miten mukavaa on sisustella ja vaihella tavaroitten paikkoja ja tekstiilien värejä samoin seinien ym :DD

  Eikö oo kuitekki kiva ku nainen saa muuttaa mieltään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katopas poikaa! Olin aivan varma, ettei tuota nokipalleroa löytyisi yhdestäkään kuvasta, mutta oho! Ehkä teen joskus lässynlääkissapostauksen tuosta suloisesta parivaljakosta! :)

   Pidin kyllä tuosta keittiöstä tuollaisenaan, mutta se ei vain tuntunut riittävästi omalta. Olin antanut tiettyjen virhevalintojen sanella koko keittiön tyylin ja värimaailman, mikä on tosi harmi. Oikeastaan näissä olohuoneen ja keittiön kanssa käydyissä remonttirevansseissa ongelma ei ole niinkään mielen muuttuminen, vaan juurikin väärät valinnat. Kiireessä ja rahapulassa on valinnut helpot ja halvat ratkaisut miettimättä tarkemmin, joten tulos on sitten vain keskinkertaista kukkua. Sisustukselta tavoittelen sitä, että ympäristö olisi niin mukava ja kaunis, ettei huoneeseen edes kiinnitä huomiota siellä ollessaan. Sitä vain voi olla ja rentoutua möllöttämättä epäkohtia. Toivon, että tällä kertaa keittiöstä tulisi juuri sellainen paikka. Saa nähdä, jännittää! :)

   Mutta on se siltikin ihanaa olla nainen, kun se n-geeni antaa oikeudet niin monille oikuille. Sääliksi käy miehiä! :D

   Poista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...