sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hyvästit keittiöongelmalle!

Hyvää vuoden ensimmäistä päivää! Tekikö kukaan suuria uudenvuodenlupauksia? Minä nimittäin lupasin luvata, että ensi vuodenvaihteena rauhoitun remontointivimmani kanssa. Nyt minulla on kuitenkin vielä kokonainen vuosi käytettävissä remontointiin ja tolkuttoman rasittavaan pilkunviilaukseen. Ihanaa! ♥

Minun vanha vuoteni päättyi ja uusi alkoi kerrassaan loistavasti. Toivottavasti kukaan ei ole päässyt unohtamaan minun pientä mieltä järisyttänyttä keittiöongelmaa. Ainakaan minä en ole saanut epäkohdalta hetken rauhaa. Muistutan tähän väliin, että kyse oli alunperin projektista, jonka todellakin sovittiin valmistuvan ensi jouluun mennessä. Se oli sellainen täysin viaton ehdotus; "olisi tosi kiva, jos tuon asian voisi korjata vaikka ensi vuoden jouluun mennessä". Se nyt vain jotenkin karkasi käsistä, ja yhtäkkiä halusinkin korjata ongelman pikimmiten. Voitte varmaan kuvitella, kuinka mielissään toinen puolisko oli asiasta.

Pikimmiten ongelmaan ei kuitenkaan olisi tulossa helpotusta, sillä työtasoa joutuisi kuulemma odottelemaan noin kuukauden. Malttamaton mieleni ja tasolle tarjottu toimitusaika ei ollut sopiva yhtälö kaltaiselleni hätähousulle. Siispä päätimme rakentaa tason kahdesta palasta, se olisi oikein sopiva välaikaisratkaisu siihen saakka, kunnes uusi taso olisi noudettavissa. Muistin vielä vähätellä asiasta aiheutuvaa vaivaa ennen projektin aloittamista. Tason vaihtaminen kahdessakin osassa olisi pikkujuttu, puoli tuntia ja se olisi siinä; porakone käteen, vanha taso irti, kaappi pystyyn, kiinni seinään ja uusi taso tilalle. Maksimissaankaan moisen hauskuuden ei pitäisi viedä tuntia pidempään. Eipä vissiin! Kuka olisi arvannut, että tason vaihtaminen vaatii puolen keittiön purkamista. Kieltäydyn kuuntelemasta minkäänlaista nurinaa, sillä en se minä keksinyt kasata keittiötä käänteisessä järjestyksessä. Vaikka ei asiasta ollut aavistusta poikaystävälläkään etukäteen. Olihan taso tietysti kiinnitetty runkoon äärimmäisen viisaasti ja kestävästi. Ja tuskin kukaan kasaa keittiötä silmälläpitäen helppoja purkamismahdollisuuksia, mutta voi kun vain olisi!Vaikka työmäärä kymmenkertaistui tämän seikan vuoksi, oli asialla kyllä positiivinenkin puolensa. Pääsimme nimittäin laajan purkaamisen ansiosta vaivattomasti käsiksi myös sellaiseen ongelmakohtaan, joka oli heti kaapistokokoonpanon pidentämisen jälkeen päällimmäisenä mielessä. Ongelmaa ei varmaankaan tarvitse tarkemmin selitellä, kun kuva (vasemmalla) puhuu puolestaan. Sävy- ja materiaalieroista, irvistävistä ja ylimääräisistä saumoista, sekä pinnalle asennetuista ruuveista (lue: palapelinurkasta) oli päästävä eroon. Samaisesta kaapistorungoissa käytetystä materiaalista rakensimme myös uudet sokkelit, joten nyt keittiö miellyttää minua huomattavasti enemmän.Siinähän se uudenvuodenaatto sitten menikin, poikaystävän ahertaessa ja minun avustaessa keittiön parissa. Valmista tuli sopivasti siten, että kerkesimme kirmata keskustaan ihastelemaan ilotulitusta. Uusi vuosi alkoi siis ongelmattomamman keittiön kanssa, mikä ansiosta voin viivailla yhden asian pois tehtävälistalta. Halleluja! Jäämme siis odottelemaan uutta ja saumatonta tasoa. Nyt sen vaihtamisen helppouskin on otettu peräti huomioon.


"Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,
tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat,
vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...