tiistai 6. joulukuuta 2011

Talvi tuli kylään!

Itsenäisyyspäivän kunniaksi täällä on satanut lunta koko päivän, kuinka sopiva ajoitus. Maa on kauttaaltaan paksun lumikerroksen peitossa ja koko kaupunki on hiljentynyt itsenäisyyspäivän viettoon. Lähes autio keskusta lumisateen keskellä oli satumaista katsottavaa. Vaikka en ole koskaan liiemmin odottanut ensilunta, saati sydäntalvea, luminietokset ja pieni pakkanen nostavat joulumielen kyllä aivan uusiin sfääreihin. Etenkin tänä jouluna vatsanpohjaa kutkuttelee tavallista enemmän, sillä vietän joulua täysin aiemmista vuosista poiketen. Aion rikkoa perinteeksi muodostunutta kaavaa viettää kaikki joulupyhät vanhempieni luona. Tämän joulun vietämme yhdessä poikaystäväni kanssa omassa kodissamme saunoen ja fiilistellen. Suunnitelmissamme ei ole kuitenkaan eristäytyä muusta maailmasta kokonaan, sillä päivän pyhitämme ystävillemme ja alkuillan vanhemmillemme. Loppuillasta vetäydymme kuitenkin omaan rauhaan nauttimaan kahdenkeskisestä joulusta, joka olisikin ensimmäistä laatuaan. Jännittävää!


Iloisen joulumielen siivittämänä sain viimeinkin aikaiseksi valaista kuistiamme koristavat timanttituijat. Lapsenmielistä kikatusta ja kiljahtelua saattoi kantautua naapureidenkin korviin, kun kenkien alla tiivistynyt lumi, pieni mäki ja tennarit tekivät pystyssä pysymisestä aika ajoin hieman haastavaa. Vaikka sormet ja varpaat jäätyivät lähes tunnottomaksi valaisuoperaation aikana, ei haitannut yhtään. Niin kivaa oli antaa lapsettaa keskellä lumisadetta! Tuumailin tässä jälkeenpäin, että valot saavat kyllä koristaa tuijia läpi talven, sillä nehän valaisevat kuistia ja pihaa mukavasti – olematta kuitenkaan liian jouluiset. Siispä tunnelmaa piisaa joulunkin jälkeenkin. Voihan joulumieli rajaton! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...