maanantai 5. joulukuuta 2011

Kenkäongelmia sisustusparatiisissa

Kenkien suhteen minua viedään kuin pässiä narussa – enemmän on enemmän, koskaan ei voi olla liikaa ja aina tarvitsee vielä yhdet lisää. Niinpä niin. Kun säilytyskapasiteetti alkaa olla limitillä, juolahtaa mieleen, että ehkä kenkiä voikin olla liikaa. Ei tietenkään oikeasti liikaa, mutta liikaa säilytystä nähden. Ristiriitaisesti olen samalla niitä ihmisiä, joiden mielestä kengät eivät sovi siistiin sisustuskokonaisuuteen. Tai ehkä silloin, jos olisi tilava eteinen ja näyttävä avomallin kenkähylly, jota koristaisi muutamat harkitusti valitut Loubotinit ja Parikat. Eteisemme ei kuitenkaan ole tilava, ja ollakseni rehellinen, ei minulta edes löydy yksiäkään Loubotineja tai Parikoita. Ja vaikka löytyisi, tuskin säilyttäisin niitä eristämättömässä eteisessä pakkasen armoilla. Idea oli siis kuollut jo syntyessään.

Avohyllyjen ja Loubotinien sijaan meidän eteisessä on valkoiseksi maalattu vitriinikaapin alaosa, jonka sisältö ei jää arvoitukseksi tekstinsä ansiosta. Siispä hieman tyhmempikin vieras löytää pikaisesti jalkaan vedettävät pistokkaat, jos mielii hengittelemään raitista ulkoilmaa filtterin kautta. Naurettavan pieneen kaappiin ei kuitenkaan mahdu montaa kenkäparia, joten sinne on valittu vain kaikista suurimmalla käytöllä olevat kaverit. Ne kyllä mahtuvat kivasti ovien taakse piiloon – toistaiseksi. Valitettavasti vielä tähänkään päivään mennessä kengät eivät ole ymmärtäneet siirtyä automaattisesti lattialta takaisin kaappiin. Siitä syystä lattialla on yleensä hyvin esteettinen kenkävuori, jota saa raivata useamman minuutin löytääkseen haluamansa kenkäparin.

Koska kenkäkaapin säilytystila ei anna enää yhdellekään uudelle kenkäparille tilaa, oli keksittävä jokin toinen ratkaisu. Kenkien ostolakko ei ollut yksi niistä. Olin miettinyt jo pidemmän aikaa laittavani eteisen toiseen nurkkaan jonkinlaisen korin, johon voisi helposti heittää ne kengät, jotka ovat kaikista ahkerimmalla käytöllä. Lisäksi hävittäisihän se samalla kenkävuoriongelmani, joka syntyy aivan liian suuresta vaivasta avata ja sulkea kenkäkaapin ovi. Eilen Kodin Terrassa listaostosten lomassa huomasin korien olevan 30 % alennuksessa. Sieltä nappasin yhden keskikokoisen pajukorin kainalooni, ja rokotin itseäni vaivaiset 14 euroa. Eilisen ja tämän päivän perusteella korihankinta on tuntunut helpottavan elämääni vähintäänkin suuresti. Ja onhan kengät korissa paljon kauniimpaa katseltavaa, kuin kenkäversio Mount Everestistä.


PS. Tein juuri 6 000 euron, 64 tuotteen tilauksen Ikeaan. Aika huimaa! Viimeksi harmittelin sitä, kun henkilökohtaisella asioinnilla Ikeassa olisi saanut Ektorp- ja Karlstad-sohvaostokseensa valkoisen päällisen kaupan päälle. Nytpä tarjous oli voimassa nettitilauksissakin, huippua! Säästö se on 39 euron säästökin!

PPS. Väkisinkin joulufiilis on vahvemmin läsnä, kun maan on peittänyt hentoinen lumivaippa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...