maanantai 19. joulukuuta 2011

Keittiön suurin ongelmakohta

Otsikoksi meinasi ensin päätyä Keittiön ongelmakohta, mutta se olisi ollut aivan liian harhaanjohtava. Siitähän olisi voinut saada kuvan, että keittiössämme olisi vain yksi ongelmakohta. Hyvä vitsi. Täällähän ei varmasti ole neliösenttiäkään, jota ei voisi kutsua ongelmakohdaksi. Siispä nyt käsittelemme sitä suurinta ongelmakohtaa, emme suinkaan niitä sataa muuta ei-niin-suuresti-oirehtivaa ongelmakohtaa. Tähän rintamamiestaloon astuessani ainoat remontoidut kohdat olivat pesutilat ja keittiö. Molempien toteutus kärsi huonosta suunnittelusta, toteutuksesta ja sisustussilmän puutteesta. Lisäksi talon jokaisesta nurkasta huokui tekijöidensä taipumus saavuttaa keskinkertaisia tuloksia mahdollisimman halvalla, ja tapaa mennä siitä, mistä aita on matalin. Loistava esimerkki huonosta suunnittelusta ja asioihin sellaisenaan tyytymisestä (ergonomiaratkaisuista puhumattakaan) on keittiö.

Keittiön silmiinpistävin ongelmakohta on tällä hetkellä liian lyhyt taso. Alkujaankaan keittiön suunnittelemiseen ei ole uhrattu aikaa, ja valitettavasti sen näkee. Ikävintä on kuitenkin katsella jääkaapin ja tason väliin jäävää ammottavaa rakoa, joka on seurausta 34 cm mittavirheestä (miten noin suuren mittavirheen noin pienellä alueella voi oikeasti tehdä?!). Moinen asia tekee irrallisesti sijoitettavasta jääkaapista entistäkin irtonaisemman näköisen, kuten kuvasta voi päätellä. Mainittakoon jälleen, että tästä(kin) arkkitehtuurisesta aivopierusta on vastuussa edeltäjäni. ♥


Ennen keittiön remonttirevanssia olen suunnitellut hoitavani tämän asian kuntoon, sillä eihän se vaadi kuin yhden kaapiston ja työpöytätason lisää. Tietysti poikaystävälleni luonnehdin asian siten, että olisi ihan tosi kiva oikaista ongelma vuoden sisään. Vaan eipä tiedä armaani, että kaavailen operaatiota jo ensi kuulle. Ylläri! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...