perjantai 2. joulukuuta 2011

Ikea takaa valkoisen joulun

Kun lähimmät Ikeat sijaitsevat Tampereella 370,7 km ja Haaparannassa 327,8 km päässä, ei moista matkaa huvittaisi tehdä sohvan vuoksi, jos on olemassa edes yksi vaihtoehtoinen ratkaisu. Tai eihän se minulle ongelma olisi, mutta poikaystäväni keksii kaikki keinot välttääkseen käynnit Ikeassa. Onpas kumma. Ensimmäinen ratkaisuyritys oli kytätä paikallisia myyntipalstoja, josko joku tahtoisi luopua omasta Ektorpistaan. Tahtoihan muuan mieshenkilö, mutta ne sohvat menivät kuin kuumille kiville alle sadasosasekunnissa. Olin liian hidas. Sen jälkeen Ektorpien saralla on ollut hiljaista kuin ruotsalaisessa iltakirkossa. Toinen vaihtoehtoratkaisu oli ostaa sohva paikallisesta liikkeestä, mutta se ratkaisu veti totaaliset vesiperät, kuten varmaan muistatte.

Parin kuukauden yritysrumban keskellä olemme palautuneet takaisin lähtöpisteeseen. Siinä sitä kohtasi sen väistämättömän faktan, että ainoa vaihtoehto oli hankkia uusi Ektorp Ikeasta, jos mieli saada haluamansa. Mutta miten? 149 euron riistopostikulut ja nettikauppa olivat ehdottoman poissuljettuja vaihtoehtoja. Moisten postikulujen edessä jopa halpa sohva muuttuu keskihintaiseksi tai kalliiksi. Ainoa vaihtoehto oli lähteä itse sinne Ikeaan, ja myös poikaystäväni ymmärsi sen. Siinä lähtöpäivää odotellessa kokeilin vielä onneani (Ai mitä onnea, eihän minulla ole ollut onnea sen jälkeen, kun muutin tähän epäonniseen taloon! Hah!) eri palstoilla kysellen, olisiko kukaan kiinnostunut Ikean kimppatilauksesta. Kun sen yhteydenottomäärän olisin arvannut, en olisi koskaan kysellytkään. Yhtäkkiä sähköpostini oli tukossa yhteydenottopyynnöistä, allekirjoittaneella sormet kipeänä kirjoittamisesta ja kurkku kuivana puhelimessa puhumisesta. Hetkeksi tuli sellainen olo, kuin ympärilläni olisi hirveä harakkaparvi ja viestini olisi ollut niin nätisti kiiltelevä hopealusikka. Tilanne päätyi kuitenkin siten, että maanantaina teen päätähuimaavan suuren tilauksen monien ihmisten puolesta, ja itse saan sohvani luonnollisesti postikuluitta. Loistavaa! Ja poikaystävä kiittää. Heh. Harmi vain, että itse myymälässä asioimalla olisi saanut Ektorp- ja Karlstad-kalusteisiin irtopäällisen kaupan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...