keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ei menny niinku Strömsössä

Onkohan siellä ruudun toisella puolen vanhan talon ensikertalaisremontoijia. Jos on, lämpimät osanottoni. Kun tämä remontti on ohi, vannon kiertäväni jokaisen remonttikohteen mahdollisimman kaukaa. Samaan kastiin tulee kuulumaan myös rautakaupat. Jostain kumman syystä takaraivossa asustelee pieni pelko, nimeltään elämäntaparemontoija. Sepäs vasta lystiä olisi, jos saisi remontoida eläkepäiville saakka. Hah. Ja jos en asu tässä talossa viimeiseen hengenvetooni saakka, mistä olen kyllä melkoisen varma, tahdon taloni rakennusvuoden olevan 1952 sijaan 2052. Tai 3052. Mikä tahansa vuosi käy, kunhan siihen mennessä on vain keksitty keino, jolla luoda ongelmitta täysin vatupassisuorat seinät ja tasan 90 asteen kulmat.

Pohdiskelimme poikaystävän kanssa, että kehittämistämme pienillä-kustannuksilla-suuret-ongelmat-kuntoon amatööripatenteista voisi luoda aivan oman kokoelmakirjansa, ja se kirja muistuttaisi kooltaan vähintäänkin kansalliseeposta. Olenko muistanut mainita sitä, kuinka yritimme koolata olohuoneen lattian uretaanilla. Kyllä, luitte oikein. Uretaanilla. Jos uretaanipulloista ei muuta hyötyä irronnut, aiheuttaa se ainakin naurunpurskahduksia allekirjoittaneessa edelleen. Tai mitenkä olisi se kerta, kun jiirikulma ei osunut kohdalleen, ja revimme konetiskitablettipaketista pahvia tasapainottamaan kulman kieroudesta aiheutuvaa ongelmaa. Tai miten olisi aivan tämä viimekertaisin, kun päädyimme kiinnittämään muovilistan nastoilla. Paineilmanaulain kun hajotti listan ja miniatyyriruuvit olivat loppu, kauppaankaan ei millään jaksanut lähteä. Joten voi mooses! Olen hihkunut tuhat kertaa, että seuraavaa talon omistajaa odottaa melkoiset yllätykset. Tosin näillä meidän kötöstyksillä talon eräpäivä umpeutuu jo ennen omaa lähtöpäätöstä.

Eivät ne ongelmat kuitenkaan pelkästään talon rakenteisiin jää, sillä tähän mennessä mikään taloon liittyvä ei ole ottanut onnistuakseen. Jopa verhojen ripustaminen tässä talossa vaatii rakettitiedettä. Yksinkertaisesti ilmaistuna kaiken kanssa mennään vain vaikeamman kautta. Siksi olemmekin alkaneet kutsumaan tätä huonon tuurin taloksi. Huonosta tuurista huolimatta, tai juurikin sen ansiosta, voimme muistella kaikkia toilailuja sitten, kun (ei jos, vaan kun!) remontti on ohi.

Päädyin jakamaan muutaman nurkan verran kuvamateriaalia olohuoneesta, joka antaa osviittaa tapahtuneesta muutoksesta. Kuvissa yksi olohuoneen nurkista aiemmin (vasemmalla) ja pintaraapaisu nykytilanteesta. Kokonaiskatsaus kyseiseen huoneeseen olisi tiedossa piakkoin, jos arvon herra Sohva suvaitsisi saapua tilauksesta.    

4 kommenttia:

 1. Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselle! Ja nimi on aivan mahtava, tykkään! Mistä olet löytänyt tv-tason alla olevat valkoiset memories ja candels laatikot? mitä siinä päälimmäisessä laatikossa lukee? Olen pitkään etsinyt vastaavia,mutta nähnyt vain ruskeita. Minulla on ollut aina haaveena vanhan talon entisöinti, vaikkakin se on varmasti työlästä. Jään innolla odottamaan lisää kuvia ihanasta kodistanne :)

  VastaaPoista
 2. Heidi: Voi kiitoksia kovasti! :)) Olen ostanut nuo laatikot noin kaksi vuotta sitten. Candles löytyi Halpa-Hallista, Memories Anttilasta ja päällimmäisen, Jewelriesin, löysin jostain netin uumenista. Kaikki ovat eri valmistajalta, ja hieman eriparia, mikä on mielestäni söpöä.

  Jostain kumman syystä kaupat tulvivat ruskeita laatikoita ja rasioita juuri nyt, valkoiset ovat hävinneet taivaan tuuliin. Ihan kumma juttu! Toivottavasti onnistut kuitenkin löytämään omasi, kyllä ne valkoisetkin sieltä vielä takaisin tulevat, usko pois! Ja tänne kuule saa oikeen mielellään tulla ottaan kosketuspintaa entisöintiin. Haha! :D

  VastaaPoista
 3. Ruudun toisella puolella on remontoitu 30- luvunpuutaloa jo yhdeksän vuotta, eikä loppua näy.. Nurkkia suoristeltu huolella, tosin ei uretaanilla, jota lapsemme kutsuu laakergeeniksi.
  ideoita on enemmän kuin toteuttajia..Remontti jatkuu ja jatkuu..

  Ihana blogi, uutta odotellessa!


  Mari

  VastaaPoista
 4. Mari; Hui! Älä edes pelottele! Olen vakaasti päättänyt, ettei tämä remontti jatku enää pitkään. Tosin täällä ei rakenteellisesti panosteta juuri ollenkaan, joten pientä pintaremonttiahan tämä vain on ollut. Antaa katon olla notkolla, sehän vain huokuu rintamamiestalon henkeä. Köh! :D

  VastaaPoista

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...