keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Terveisiä saunasta!

Olipa elämä täynnä kiireyden aiheuttamaa kireyttä tai rauhallisuuden autuutta, pieni irtiotto arjesta tekee toisinaan hyvää. Toisille irtiotto arjesta tarkoittaa vaikkapa viikonloppumatkaa Pariisiin tai hemmottelulomaa kylpylässä. Vaatimaton luonteeni ei ole kuitenkaan keksinyt tähän mennessä parempaa keinoa rentoutumiseen, kuin rauhassa vietetty saunailta. Veikkaan, että toverit facebookissa ovat ainakin tietoisia tästä pyhästä rentoutumisriitistäni.

En koe olevani erityisesti saunaihminen ja rehellisyyden nimissä vihaan kovia löylyjä. Siksipä rentoudun parhaiten viettäessäni aikaa vain ja ainoastaan itseni kanssa, sillä saan saunoa juuri siten, kuten parhaalta tuntuu. Ja parhaalta tuntuu noin 60 asteen lämpötilassa löylyä toistuvasti heitättäen. Yleissaunat kierrän kaukaa, saan jo ajatuksestakin jalkasienen. Oman saunan autuuden löysin vasta vuosi sitten muuttaessani nykyiseen kotiini ja pahasti pelkään, ettei minua saa enää muuttamaan saunattomaan asuntoon kirveelläkään uhaten.

Ei kyse ole oikeastaan yksistään omasta saunasta tai tietystä lämpötilasta. Nautinnollisen asiasta tekee itse tunnelma. Sitähän on miljoona keinoa luoda tunnelmaa. Oma riittini on kuitenkin valon, äänen, tuoksun ja maun sinfonia – pesutilat valaisen pelkästään kynttilänvalolla, annan rauhallisten sointujen vaeltaa halki huoneiston, eukalyptuksen ihastuttava aromi löylyvedessä pitää huolen koko huoneiston sisäilman raikastumisesta ja siideri tai muumilimsa janon sammuttamisesta. Eikä rentoutuminen toki pääty saunomiseen. Se jatkuu aina suihkun puolelle aromiterapiana, jossa suosikkituotteideni tuoksu pääsee valloilleen. Pitkän suihkun aikana en jaksa murehtia vedenkulutusta, enkä kyllä mitään muutakaan. Ajatukset ovat vain hetkessä ja nautin täysillä joka sekunnista. Tämän jälkeen kääriydyn lämpöisiin vaatteisiin ja istahdan sohvalle viltin alle lukemaan uusinta Cosmopolitania ja Saraa. Tämmöisistä hetkistä elämäni parhaat palat koostuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteiden kirjo ja jatkuva erimielisyys luovat vain erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Anna siis mielipiteidesi näkyä. Muista kuitenkin, että blogin takana on tuiki tavallinen ihminen tunteineen, aivan kuten Sinäkin.

- Janika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...